Zemřel Tommy Slim Borgudd, jezdec Formule 1, který bubnoval pro ABBU

Vydáno 24.02.2023 | autor: redakce

Tommy „Slim“ Borgudd, někdejší jezdec Formule 1, který v sedmdesátých letech hrával také s ABBOU, zemřel v 76 letech. Samolepka s názvem sestavy dokonce zdobila jeho vůz v prestižní soutěži. Příčina smrti nebyla zveřejněna, od roku 2022 ale závodník bojoval s Alzheimerem.

Zemřel Tommy Slim Borgudd, jezdec Formule 1, který bubnoval pro ABBU Zemřel Tommy Slim Borgudd, jezdec Formule 1, který bubnoval pro ABBU

Tommy „Slim“ Borgudd se narodil v roce 1946 ve švédském Ölandu. V mládí se nechal strhnout hrou na bubny, působil hned v několika kapelách, mezi nimi i v Lea Riders Group, Made In Sweden nebo Solar Plexus. V sedmdesátých letech pak hrál v ABBĚ, s níž nahrál několik alb. Název sestavy se dokonce objevil na monopostu, s nímž závodil ve Formuli 1.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

V prestižní soutěži debutoval ve svých čtyřiatřiceti letech. Odjel celkem deset závodů, svého nejlepšího výsledku dosáhl během britské Grand Prix, v níž skončil šestý a dojel si pro své první body v šampionátu. Jeho vozidlo však nebylo konkurenceschopné, více jich tak už nenasbíral. Později se věnoval automobilovým závodům.

Od roku 2022 trpěl Borgudd Alzheimerem, zemřel 23. února v 76 letech.

red
Témata: Tommy Slim Borgudd, ABBA, Formule 1

zavřít