Na co se těšit v červenci: Depeche Mode v Letňanech, festivaly Pop Messe a Masters of Rock nebo turné Chinaski

Vydáno 03.07.2023 | autor: Barbora Kubalová

Začínají prázdniny a je čas naplánovat, na který z letních festivalů vyrazíte. Hned dvě želízka v ohni má tento měsíc Ostrava, samozřejmě se jedná o Beats for Love a Colours of Ostrava. Fanoušci tvrdších žánrů nesmí vynechat vizovický Masters of Rock nebo Fajtfest ve Velkém Meziříčí a ti, co rádi objevují alternativní umělce, zase čeká brněnský Pop Messe. Dorazí také Depeche Mode, Sting, Hollywood Vampires nebo mystičtí Sleep Token. Dáváte raději přednost českým interpretům? Tak vyrazte na některý z českých hradů nebo na letního turné Chinaski.

Na co se těšit v červenci: Depeche Mode v Letňanech, festivaly Pop Messe a Masters of Rock nebo turné Chinaski Na co se těšit v červenci: Depeche Mode v Letňanech, festivaly Pop Messe a Masters of Rock nebo turné Chinaski


Chinaski
– Open Air turné

Chinaski přes léto odpočívat rozhodně neplánují. Kromě festivalových štací absolvují tříměsíční open air tour na atraktivních místech po celé republice. Navštíví amfiteátry, letní kina nebo zámecké zahrady. Na koncerty se vyplatí dorazit dřív, můžete si tak vychutnat nejen hudební, ale i gastronomické zážitky, nebo se setkat s kapelou u piva nebo drinku. Navíc si na každé zastávce vybrala kapela zajímavou místní sestavu jako předskokana. A kde se s Chinaski uvidíte? Můžete na ně vyrazit do Českého Krumlova, Litoměřic, Potštejna, Olomouce, Sušice, Vranova, Kutné Hory, Sychrova, Boskovic, Čeladné, Litomyšle nebo Plzně. 

Beats for Love
Ostrava, Dolní oblast Vítkovice
5. - 8. 7. 2023

Všichni milovníci taneční muziky dorazí na Den slovanských věrozvěstů do Ostravy. Beats for Love má letos historicky nejsilnější line-up. Přiveze legendární jména, jako jsou DJ Tiësto, Deadmau5, Hardwell, Sigma, Wilkinson nebo Netsky. Pro žánrově vyhraněné nebudou chybět stage zaměřené výhradně na drum and bass, house, techno nebo reaggae a jungle. Součástí doprovodného programu bude i hudební konference Talking Beats. Jako každý rok je i letos součástí festivalu charitativní sbírka, tentokrát na desetiletkou Kačenku Bojkovou, která přežila vážnou nehodu a nyní spolu se svými rodiči pracuje na tom, aby překonala všechny její nelehké následky.

Fajtfest
Velké Meziříčí
6. – 8. 7. 2023

Příznivci tvrdších žánrů nesmí vynechat už patnáctý ročník Fajtfestu ve Velkém Meziříčí. Nabídne výběr metalových, nu-metalových a hardcoreových kapel. Třídenní program nabídne mimo jiné třeba The Ghost Inside, Chelsea Grin, Attila, nebo Desolated. Nedočkavci mohou dorazit už ve středu 5. července na tzv. „Legends Day“, kde se na menší stagei představí srdcovky jako HAZYDECAY, The Truth Is Out There nebo The.Switch.

Ben Howard
Praha, Žluté lázně
11. 7. 2023

V rámci letní koncertní série My Kind of Summer vystoupí v Praze 11. července britský hudebník Ben Howard. Držitel dvou prestižních Brit Awards ve Žlutých lázních společně se svou kapelou představí aktuální album Is It?. Atmosférické skladby z novinky doplní jeho romantické hity jako Only Love nebo Keep Your Head Up. Do Prahy dorazí po pěti letech, naposled hrál ve Velkém sále Lucerny.

Masters of Rock
Vizovice
13. - 16. 7. 2023

Největší rockmetalová událost v České republice se blíží. Už 13. července otevře své brány festival Masters of Rock, který opět přiveze velká jména. Do Vizovic dorazí bombastičtí Within Temptation, Europe, kteří na akci oslaví čtyřicet let od vydání debutového alba, Amon Amarth nebo třeba Kreator. Originální představení chystají The Hu a na divokou pařbu můžete vyrazit za Australany Airbourne.

Hrady.CZ
14. – 15. 7. Točník, 21. – 22. 7. Kunětická Hora, 28. – 29. 7. Švihov

Červencové Hrady.cz nás zavedou na hrady v Čechách, konkrétně na Točník, Kunětickou Horu a Švihov. V těchto jedinečných historických kulisách se představí festivalové stálice i jména, která se na Hradech ještě neukázala. Můžete se těšit na Annu K, Cocotte Minute, Dymytry, Kryštof, Kabát, Sofiana Medjmedj, Pam Rabbit, Mirai a řadu dalších. Kdyby se vám nechtělo s sebou tahat stan, můžete využít možnost VIP kemp PLUS, kde můžete přijít takzvaně „k hotovému“ – připravený stan včetně karimatek i spacáků na vás bude čekat na místě a vy se nemusíte zabývat ani stavbou, ani jeho úklidem. 

Slavkov Open
Brno, Winning Group Arena
15. – 16. 7. 2023

Tradiční festival Slavkov Open se letos rozšiřuje do dvou dní, které organizátoři nazývají „dvoudenní bitvou rockových císařů“. Oba koncerty se však bohužel přesouvají ze zámeckého areálu do brněnské haly. Dáte přednost sobotním legendám Deep Purple, nebo nedělní superskupině Hollywood Vampires? Na každý z večerů dorazí také několik lokálních interpretů: Deep Purple doplní Michal Pavlíček s programem Na kloboučku live a kapela Doctor Victor, před Hollywood Vampires vystoupí Wanastowi vjecy a Desmod

Sting
Pardubice, Enteria arena
19. 7. 2023

Stingův koncert My Songs je bujará a dynamická show, v níž zazní jeho nejoblíbenější písně, které tento sedmnáctinásobný držitel ceny Grammy napsal během své slavné kariéry s kapelou The Police i jako sólový umělec. Do Česka se zpěvák vrátí po necelém roce, v říjnu 2022 předvedl svou mistrovskou hru na kytaru pražské O2 areně.

LIVE: Koncert Stinga v pražské O2 areně připomínal závod Formule 1

Colours of Ostrava
Ostrava, Dolní oblast Vítkovice
19. - 22. 7. 2023

Mezi headlinery Colours of Ostrava patří OneRepublic, Macklemore, Ellie Goulding, Interpol nebo Niall Horan. Tento festival je ale znám také jako místo pro objevování nových kapel a zážitků, kterých bude v obřím programu na devatenácti scénách přehršel. Kromě koncertů nebude chybět populární diskuzní fórum Meltingpot, workshopy pro celou rodinu v ČEZ Family Parku, Kino České televize nebo řada divadelních představení.

TOP 6 důvodů, proč vyrazit Colours of Ostrava: Jedinečná atmosféra, skvělá hudba i unikátní areál

Pop Messe
Brno, Areál za Lužánkami
28. - 29. 7. 2023

Třetí ročník unikátního festivalu, který letos získal cenu Vinyla za Počin roku, se vrací do Brna. Multižánrová přehlídka těch nejzajímavějších zahraničních i českých alternativních jmen nabídne propojení hudby s uměním, moderními technologiemi, urbexem i ekologií a udržitelným rozvojem. Nebude chybět bohatý doprovodný program. Můžete se těšit třeba na Young Fathers, Tommyho Cashe, Ventolina. Sunnbrella, Lazer Vikinga, Kalle, Berlin Manson a mnoho dalších.

Pop Messe přiveze do Brna Tommyho Cashe, Spiritualized i Sunnbrellu

Depeche Mode
Praha, Letiště Letňany
30. 7. 2023

Příjezd legendárních Depeche Mode je pro fanoušky vždy obrovská událost. Do Prahy se vrací po pěti letech, tentokrát už bohužel bez Andyho Fletchera. který zemřel na disekci aorty. V Praze se Depeche Mode představí na doposud největší show v Letňanech a přivezou s sebou svou nadšeně přijatou novinku Memento Mori. V rámci aktuálního stadionového turné se Depešáci představili už v květnu na vyprodaném koncertě v Bratislavě. Podle recenzí na něj se tak i v Praze můžeme těšit na skladby z aktuální desky, ale i staré hity často v novém, drsnějším, kabátě.

Depeche Mode budou v Praze předskakovat domácí Lakeside X

Sleep Token
Praha, Divadlo Archa
30. 7. 2023

A zatímco budou hrát Depeche Mode v Letňanech, do Divadla Archa zavítají britští Sleep Token. Sestava je známá nejen pro masky, které nosí, ale také pro směsici žánrů, jež hraje. Návštěvníci koncertu se tak dočkají metalu, post-metalu, progresivního metalu i indie rocku. Mystický, maskovaný zpěvák Vessel bude spolu s fanoušky vzývat nadpřirozenou entitu jménem Sleep a předvede provokativní a hypnotickou podívanou, kterou letos mohli vidět už návštěvníci Rock for People.

Text: Barbora Kubalová, foto: David Webr, Romana Šlapáková
Témata: Chinaski, Beats For Love, FajtFest, Hrady.cz, Slavkov Open, Deep Purple, Hollywood Vampires, Colours Of Ostrava, OneRepublic, Macklemore, Ellie Goulding, Pop Messe, Depeche Mode, Sleep Token

zavřít