Zemřela jedna z největších country hvězd Toby Keith

Vydáno 06.02.2024 | autor: iREPORT

Ve věku 62 let podlehl rakovině Toby Keith považovaný za legendu americké country scény. O skonu muzikanta informoval jeho web a sociální sítě. Mezi jeho největší hity patří Courtesy of the Red, White and Blue, I Love This Bar nebo As Good As I Once Was.

Zemřela jedna z největších country hvězd Toby Keith Zemřela jedna z největších country hvězd Toby Keith

Jak uvádí web Tobyho Keitha, zemřel 5. února 2024 obklopen svými nejbližšími. „Bojoval důstojně,“ stojí v prohlášení, ve kterém zároveň rodina prosí o respektování soukromí. Po interpretovi zůstaly manželka Tricia a tři děti – Shelley, Krystal a Steelen.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Muzikant podlehl rakovině žaludku, kterou mu lékaři diagnostikovali v roce 2022. V témže období podstoupil chemoterapie i operaci, v září 2023 ještě vystoupil na People’s Choice Country Awards, kde obdržel ocenění Country Ikon.

Keith je považovaný za jednu z největších hvězd country scény. Posluchače zaujal svým vystupováním drsňáka a songy s vlasteneckým nádechem. Například v Courtesy of the Red, White and Blue, která je jedním ze zpěvákových největších hitů, varuje všechny před zahráváním si s USA. Song vydal po teroristických útocích 11. září. Několikrát vystupoval v Afghánistánu a Iráku pro americké vojáky.

Svou kariéru odstartoval Keith v roce 1993, kdy zaujal písněmi Red Solo Cup a I Wanna Talk About Me. Celkem prodal přes čtyřicet milionů alb a v roce 2021 obdržel od prezident Donalda Trumpa Národní medaili za umění.

red, foto: FB Tobyho Keitha
Témata: Toby Keith, country, smrt

zavřít