LIVE: Arakain představili novou desku Arakadabra, ale i staré vykopávky

Vydáno 20.07.2016 | autor: Nicola Bernard

V Liberci proběhly tradiční Vratislavické slavnosti, letos už sedmnácté. Na malé i velké návštěvníky čekala spousta atrakcí a z pódia se linula hudba. I přes neprízeň počasí byla účast hojná - aby ne, v roli hlavní hvězdy vystoupila v současnosti asi nejžádanější metalová kapela v Česku Arakain

LIVE: Arakain představili novou desku Arakadabra, ale i staré vykopávky O skvělou atmosféru se postarala skupina Arakain v čele s Honzou Toužimským

Večer se před hlavní stage začaly shromažďovat davy lidí. Posluchači od rána vydrželi čtyři přívalové deště, sprchu krup a větší nánosy bahna. Krátce po deváté to pak všechno vypuklo, kapela zahájila svůj hodinu a půl dlouhý set prvním trackem Stroj. Kdo dění okolo skupiny sleduje, ten ví, že se jedná o písničku z nejnovějšího, půl roku starého alba Arakadabra.

LIVE: Arakain a Dymytry v Plzni hráli nové desky a Šeříkovka se chvěla v základech. Aby ne! Bylo vyprodáno

Mirek Mach

FANOUŠCI ŘÁDILI, NOVINKY STŘÍDALY STARŠÍ HITY

Z desky Arakadabra zazněly mimo jiné i Hra s ohněm, Diesel a titulní Arakadabra. Skupina si přichystala i tracky, které sahají až k jejich kořenům. Pro nejvěrnější tak zazněly Brána iluzí, Gilotina, Rám. Potěšili zejména písničkou Princess, kterou fanoušci dlouho neslyšeli - ani na turné s Lucií Bílou a Dymytry se na rozdíl od jiných starších kusů nehrála.

Jan Toužimský (Arakain) interview: Jezdili jsme na všem, co mělo dvě kola

Fanoušci navíc měli spoustu šancí pořádně si zařádit, čehož naplno využili. Ještě aby ne - byly to přeci slavnosti piva, ke kterým odvaz zkrátka patří, a tak dostali šanci hned několikrát. Nejprve při zahajovací písničce Adrenalin, následně pak při Ďábelské hře, Malé a ztracené a na závěr nechyběl ani Paganini.

vložte odkaz, text nemažte

Zdenda Kub

Celý set kapela zakončila svou asi nejznámější písní - Apage Satanas. To, že je Arakain čím dál víc oblíbenější, dokazuje i fakt, že se na jejich koncerty chodí bavit, tančit a zpívat několik generací - od malých školáků přes dospěláky až po důchodce. 

Text a foto: Nicola Bernard

Témata: Arakain, Honza Toužimský, metal, Vratislavické slavnosti

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít