LIVE: David Koller v Ostravě fanouškům představil novinky z LP XXIII

Vydáno 04.11.2023 | autor: Alena Kaňová

Jednou z mnoha zastávek tour LPXXIII byl i ostravský Barrák music club. David Koller přivezl nadupanou, dvouhodinovou show plnou hitů nejen z nové desky, ale i z alb starších. A to jak ze své vlastní tvorby, tak i z tvorby kapel Lucie a Jasná páka.

LIVE: David Koller v Ostravě fanouškům představil novinky z LP XXIII LIVE: David Koller v Ostravě fanouškům představil novinky z LP XXIII

David Koller
Ostrava, Barrák
2. 11. 2023

V letošním roce vydal David Koller po několika letech novou desku. Nese název LP XXIII a obsahuje celkem deset skladeb. Ty jsou navíc součástí unikátního konceptu, kdy každá píseň z alba vyšla samostatně i s videoklipem. Za většinou textů stojí Jáchym Topol.

Spoustu písní už měli fanoušci možnost slyšet během letních koncertů, nyní však dostaly prostor i ty skladby, na které se dříve nedostalo. Speciální koncertní kabát tak získaly songy jako Spokojená, Bodlák nebo My jsme se chtěli. Nechyběly ani už několika koncerty odzkoušené My se vám ozveme, Vězeňkyně či Pouta.

David Koller v Ostravě zahrál osvědčené hity i nové songy

Písněmi Jasné páky David Koller také zavzpomínal na zesnulého kolegu z Michala Ambrože. Věnoval mu skladby Majolenka a Konec nočních toulek.

Nechyběly samozřejmě ani klasické koncertní stálice. Mnoho z nich zaznělo v nových aranžích. Kapela společně se sborovým doprovodem fanoušků zahrála třeba Gypsy Love, Žádný city, Lehká, Čas nejde vzít zpátky nebo Recidiva. Z tvorby kapely Lucie to byla například Daniela, Šrouby do hlavy nebo Černí andělé. Publikum reagovalo nadšeně na každou skladbu a bylo odměněno hned třemi přídavky.

Pokud zavítáte na koncert Davida Kollera poprvé, možná vás překvapí věkové složení publika. Najdete tu nejen fanoušky v podobném věku jako je zpěvák, ale i spoustu mladých lidí. Co je táhne na koncert? „Klasický a poctivý český rock,“ uvedla mladá dvojice pro iREPORT. „Mě na tom baví hlavně to, že jsou tady dva bubeníci a ještě perkusista, to mi přijde hodně zajímavé a neobvyklé. Asi jsem ještě nikdy neviděla kapelu v takovém složení. My sami máme kapelu, takže mě to hodně zajímá a ovlivňuje právě po té hudební stránce.“

Právě tato netradiční nástrojová skladba, originální texty nebo specifický hudební projev Davida Kollera dělají z jeho koncertů vždy originální hudební zážitek, který stojí za to zažít. Příležitostí budete mít ještě spoustu. Turné trvá až do Vánoc a zavítá snad do všech koutů České republiky. Anebo si pustě LPXXIII na desce. Obojí bude jistě stát za to.

Text: Alena Kaňová, foto: Lucie Nohlová
Témata: David Koller, Lucie, Jasná Páka, Barrák Music Club, Ostrava

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít