LIVE: Druhý den na Mighty Sounds zahráli SPS, Hentai Corporation i Dub FX nebo Moscow Death Brigade

Vydáno 25.06.2023 | autor: Pavla Dolanská

Ruský gopnik-core či německo-francouzské reggae. Druhý den na Mighty Sounds nám dopřává pestrý žánrový mix, který headlinují interpreti jako Dub FX, Moscow Death Brigade nebo Mal Élevé. Jak jsme ho prožili/přežili my?

LIVE: Druhý den na Mighty Sounds zahráli SPS, Hentai Corporation i Dub FX nebo Moscow Death Brigade LIVE: Druhý den na Mighty Sounds zahráli SPS, Hentai Corporation i Dub FX nebo Moscow Death Brigade


Mighty Sounds
Tábor, Airport Čápův dvůr
24. 6. 2023

Je tady sobota, která po pátečním večírku startuje všeobecně v pozvolnějším tempu. Pátek se podepsal na spoustě z nás. Proto nám report trvá dýl, než jsme zvyklí a startujeme až před čtvrtou odpolední s punkovou legendou SPS. Startujeme tzv. pozdě ale přece. Atmosféra je výborná a hned s druhým songem mám chuť volat domů, protože: Chtěl bych ti mámo má, chtěl bych ti říct… 

I stát na místě nás (nebo aspoň mě) ale bohužel bolí, sluníčko nám nezlehčuje situaci a tak se vyrážíme vykydnout do přístřešku stínu a humoru na Underground Comedy. Půlhodinka soustavného smíchu nás zase trochu nabíjí a tak vyrážíme na jihočeskou kometu sobotního line-upu, MAAE. Radkova družina již tradičně dokazuje, jak za poslední dobu vyrostla a nabízí metalcore na top úrovni. 

Od 17:30 si brousíme uši na Mal Élevé. Duha, dýmovnice a “alerta, alerta, antifascista!”. Bohužel, náš dvoučlenný tým není kapela, aby pořád vyhrával, a tak boj se spánkem končí těžkým 2hodinovým debaklem. Po sluníčkovém KO zamíříme na Fast Food Orchestra, kde by se pohodový vibe dal krájet. Sluníčkářství ale stačilo a přichází mayhem plný screamů, tanečků a pinďourů, aka Hentai Corporation. Show je krásně rozjetá a samozřejmě dorazila i Martinka Sáblíková. 

Tady už ale startuje asi největší jméno sobotního programu, Dub FX. Ten nabídl kreativní vystoupení plné hudebních experimentů a elektronických prvků. Zábavné? Rozhodně. Ale na hodinový set za mě možná škoda, že je na tak velkém pódiu sám. Krátká pauza a pak nachystat palubní lístky a nalodit se na kanadskou folkpunkovou smršť The Dreadnoughts. Obrovská dávka energie nás nakopává do cílové rovinky a odcházíme s jasnou message: Polka Never Dies.

Poslední bandou, na kterou šetříme zbytky energie, jsou Moscow Death Brigade. Maskovanou trojku vidíme tzv. “ne poprvé, a ne naposled”. Dýmovnice hoří, pěsti lítají vzduchem a všechny nácky sežrali krokodýli. S tím správným pocitem míříme ke stanu a jdeme se pokusit načerpat energii na neděli. Protože konečně Rancid, a taky The Interrupters, Hatebreed nebo Lionheart. Nedělní sestava je nabitější než ranní fronta na hajzly. Tak nebuď posera, a kupuj jízdenku směr Tábor-Čápův dvůr. Vidíme se.

Text: Jakub Gerlich,  foto: Pavla Dolanská
Témata: Mighty Sounds, SPS, MAAE, Mal Élevé, Hentai Corporation, The Dreadnoughts, Fast Food Orchestra, DUB FX, Moscow Death Brigade

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít