LIVE: Gwen Stefani na Prague Rocks předčila očekávání, Adam Levine s Maroon 5 naplnili status hvězdy

Vydáno 22.06.2023 | autor: Kateřina Nováková

Jednodenní festival Prague Rocks lákal na silné mezinárodní hvězdy, kterým dominovali zpěvačka Gwen Stefani a kapela Maroon 5. Dorazili také Delta Goodrem, James Bay či Rag'N'Bone Man, z českých intepretů se představili Lake Malawi nebo Vojtěch Dyk se svojí kapelou.

LIVE: Gwen Stefani na Prague Rocks předčila očekávání, Adam Levine s Maroon 5 naplnili status hvězdy LIVE: Gwen Stefani na Prague Rocks předčila očekávání, Adam Levine s Maroon 5 naplnili status hvězdy

Prague Rocks
Praha, Letiště Letňany
21. 6. 2023

Nabitý hudební den otvírala dvojice tuzemských intepretů, Lake Malawi a Vojta Dyk. Jejich sety padly na brzké odpolední hodiny, rtuť teploměru ukazovala kolem třicítky, proto se na otevřenou výheň vydalo jen pár nejvěrnějších. S třetí hodinou měl startovat set britského písničkáře Jamese Baye. Po třech písních ale přichází na podium zástupce pořadatelské společnosti s oznámením, že dochází k přerušení programu vzhledem k blížící se průtrži mračen.

Prague Rocks přerušil prudký liják. Vystoupili Maroon 5, Gwen Stefani i Vojtěch Dyk

Nevýhodou jednodenních festivalů je rozhodně to, že se nemáte kam schovat. Nikdo nepočítá s krytými prostory pro návštěvníky, které by je ochránili před parnem nebo před takovou průtrží. Rada pořadatelů tak zní, aby se lidé nezdržovali v blízkosti větších konstrukcí. Do patnácti minut od oznámení přichází silná průtrž, která trvá něco přes půl hodiny. Z Prague Rocks se tak stává Prague Zmoks. Několik lidí se běží schovat do blízké stanice metra, většina ale schytá pořádnou sprchu. Pár šťastnějších se odjíždí převléct domů a vrací se na zbytek programu, který se časově posouvá a původně anoncovaný konec je stanovený až na 22:30. Palec nahoru všem, co vydrželi i přes promočené oblečení a boty až do téhle doby.

Vystoupení dalšího interpreta, kterým je Rag'n'Bone Man, je v line-upu posunuté na 18. hodinu. Kromě jeho mohutného vzezření určitě zaujme i početný kapelní ansámbl, který s sebou přivezl. Autor hitů Human, Giant nebo Skin u nás není poprvé. V roce 2019 byl headlinerem festivalu Colours of Ostrava.

Bývalá zpěvačka kapely No Doubt, úspěšná podnikatelka a dnes už legenda amerického popu oslaví letos 54. narozeniny. To by hádal jen málokdo, protože Gwen Stefani bojuje s ubíhajícími roky víc než úspěšně. Má parádní fyzičku, to dokazuje nejen její postava ale i neustálé pobíhání po stagi a zapojování se do připravené choreografie s tanečníky. Dobrá polovina songů, která zazní, je z repertoáru No Doubt, konkrétně Ex-Girlfriend, Hella Good, Hey Baby, Just a Girl nebo Don't Speak. V setu nechybí ani její sólové hitovky, jako třeba Wind It Up, Rich Girl, What You Waiting For nebo Hollaback Girl.

Zpěvačka během show několikrát zmiňuje, že to je už šestnáct let, co byla v Praze naposled. Tehdy šlo o koncert v O2 areně, a to v rámci tour k albu The Sweet Escape a celá show tam byla ještě o pořádný kus zlatější a cukrkandlovější. Někteří vzpomínají i na její koncert v Praze s No Doubt, ten se odehrál v roce 1997, tehdy v Malé sportovní hale. Gwen baví svojí komunikací s publikem, elánem i bezprostředností.

Maroon 5 startují set s Moves Live Jagger, následuje přes už dvacet let starý (dodnes snad největší) hit This Love z debutové desky Songs About Jane. Adam Levine je v porovnání s Gwen o dost skoupější na slovo, dámy v hledišti ale pořádně potěší tím, že si zhruba v polovině setu sundá košili. Set prokládají těmi největšími hity, nezapomínají ani na poslední studiovku Jordi, ze které hrají třeba song Beautiful Mistakes, v jejíž originální verzi zní hlas rapperky Megan Thee Stallion. Při songu Girl Like You se na LED obrazovce za kapelou promítá klip k ní, ukazují se tak všechny dámy, které v něm hrají: Camila Cabello, Ellen DeGeneres, Jennifer Lopez, Cardi B, Rita Ora, Bobby Brown nebo Mary J. Blige. Hlasově o dost stabilnější Levine, v porovnání s jejich koncertem v pražské O2 areně v roce 2019 předvání profi výkon a když v závěru setu přidají akustickou verzi She Will Be Loved, je poslední song Sugar parádní tečka za povedenou show, která nadchla i ty, kteří se neřadí mezi hardcore fanoušky kapely.

Celé akci by slušela určitě větší návštěvnost, v zadní části plochy na stání byla ještě víc než komfortní rezerva. Nabité hudební léto ale nutí české fanoušky vybírat, protože hvězd k nám míří během něj pořádná porce. 

Text: Kateřina Nováková, foto: Lukáš Zima
Témata: Prague Rocks, Lake Malawi, Delta Goodrem, Vojtěch Dyk, James Bay, Rag'N'Bone Man, Gwen Stefani, Maroon 5

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít