LIVE: Miloopa a Klara And The Pop - Svěží závan elektropopu v pražské Akropoli

Vydáno 30.04.2017 | autor: Hana Bukáčková

Mezinárodní festival Mladí Ladí Jazz navazuje na tradici jazzové hudby v českém prostředí, zároveň se ji snaží obnovit a přilákat mladé posluchače. Letošní osmý ročník hudební přehlídky nabídl během měsíčního svátku mnohé, včetně "andělské" zpěvačky Kláry Vytiskové a polské kapely Miloopa. Ani jedna přitom nespadají do žánrové škatulky.

LIVE: Miloopa a Klara And The Pop - Svěží závan elektropopu v pražské Akropoli Miloopa a Klara And The Pop - Svěží závan elektropopu v pražské Akropoli. Foto: Tomáš Hejlek


KLARA AND THE POP
+ MILOOPA
PALÁC AKROPOLIS, PRAHA
28. 4. 2017

Festival objevuje a rozšiřuje povědomí o nevšední hudební zážitky, o jeden z nich se postarala i charismatická Klára Vytisková s novým projektem Klara And The Pop. I přes svůj požehnaný stav, kdy má porod opravdu "za pár", stihla odzpívat a odtančit svůj poslední těhotenský koncert se ctí. Večer otevřela písní Survival, setlist byl nabitý největšími hity včetně "nejčerstvějšího" All Night Long. U Home zkraje popletla text, což ji vůbec nerozhodilo a nikomu to jistě nevadilo. Ba naopak tento moment ukázal, v čem je kouzlo živých koncertů.V žádné z písniček neopomněla ani taneční složku a výraznou gestikulaci.

VIDEO: Klára Vytisková vstupuje do roku 2017 jako Klara & The Pop. Klip natočila ve čtvrtém měsíci těhotenství

vložte odkaz, text nemažte

Na Kláru vkusně a hudebně podobně navázala polská Miloopa, která se k nám vrátila po pěti letech, aby nám představila své čtvrté studiové album Verke, vydané vloni. Šmrnc jí nechybí ani po patnáctiletém hraní. Jestli máte "absťák" po Jitce Charvátové z dob, když ještě zpívala se Skyline, Miloopa pro vás bude dobrá náplast. Živelná hudba je mixem různých žánrů převážně drum and bassového základu. Díky éterickému hlasu nás Natalia Lubrano vzala do tanečního ráje. Zážitek umocňovaly kombinace syntezátorů s dalšími nástroji.

Příjemný večer v Akropoli nastínil svěží a moderní trendy v rámci popové scény a roztancoval nás během dvou hodin takty posetými nekončící energií. Festival končí v neděli, kdy vystoupí rozhlasový BigBand s Miroslavem Vitoušem a připomenou si Mezinárodní den jazzu s Českým rozhlasem, který tento svátek slavnostně zakončí.

text: Hana Bukáčková, foto: Tomáš Hejlek 

Témata: Klara And The Pop, Klára Vytisková, Miloopa, Mladí ladí jazz, koncerty

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít