LIVE: Party with the devil s Attilou a metalová symfonie od Born of Osiris. The Angels & Villains Tour dorazilo do Prahy

Vydáno 18.03.2024 | autor: Pavla Dolanská

Čtyři kapely, dva headlineři a tak trochu jiná oslava St. Patrick’s Day. Obscure Promotion přivezli do pražského Rock Café The Angels & Villains Tour v čele s Attilou a Born of Osiris a opravdu to stálo za to.

LIVE: Party with the devil s Attilou a metalová symfonie od Born of Osiris. The Angels & Villains Tour dorazilo do Prahy LIVE: Party with the devil s Attilou a metalová symfonie od Born of Osiris. The Angels & Villains Tour dorazilo do Prahy

Born of Osiris, Attila, Aviana, Crown Magnetar
Praha, Rock Café
17. 3. 2024

Večer patřil metalu a rozhodně se nenesl na monotónní vlně. Bylo jedno, jestli tě baví deathcore, melodičtější i skákavější metalcore nebo progressive metal. Prostě sis přišel na své.

Večer otvírala americká deathcorová parta Crown Magnetar. Kluci si nepřichystali zrovna spektakulární nástup. Na stage přišli za světla a prakticky bez komunikace. Následoval nemastný neslaný start, ale fans se nakonec rozpumpovali a nepříliš nacpaný sál zaznamenal i pár prvních mikromoshíků a především mohutný headbanging. Finální dojem. Rozcvička dobrá, ale v kontextu celého večera nešlo o nezapomenutelnou půlhodinku.

Klub se začínal pomalu plnit a s lehkým předstihem nastoupila, na jim už dobře známé pódium, švédská maskovaná čtveřice Aviana. Vizuálně je tahle parta vždycky zajímavá a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Ani v úspornějším prostoru klubu nechyběla fajn světla, kouř a promyšlená „choreografie“. Hudebně taky moc fajn. Aviana je prostě tak trochu sázka na jistotu. Asi vás úplně neodpálí, ale rozhodně příjemně zabaví a v pozici předskokanů je vždycky rádi uvidíme.

Pak už přišel čas na prvního z headlinerů večera. Atlantští provokatéři, které nic nerozvášní tak jako ananas na pizze a nic nepotěší tak jako český absinth – Attila. Tahle partička v čele s Fronzillou (aka frontmanem Chrisem Fronzakem) je u nás jako doma a tomu odpovídala i reakce fans na jejich show. Moshe (nechyběl „grls only“ mosh, milujeme), hopsačky, sborové recitování textů a celková atmosféra. Všechno v topu. Navíc dost dobře postavený set, kde jsme mohli slyšet klasiky jako Party With The Devil nebo Moshpit, ale i horké novinky jako je Bite Your Tongue nebo Timebomb (ty mimochodem bavily naživo mnohem víc než z nahrávek). Suma sumárum, kdyby nechyběla Pizza, dáme 12/10. Takhle jen 10/10. 

Finále pak patřilo Born of Osiris. Tuhle chicagskou partu jsme mohli vidět loni na FAJTFESTU a byla to naprostá bomba. Natěšenost proto byla veliká, ale začátkem března, těsně před začátkem tour, přišly i obavy. Joe Buras, jeden ze zpěváků a zároveň klávesák kapely, oznámil, že končí, a kapela se tak vydala na tour jen ve čtyřech.

No a jak to dopadlo? Nebylo to vůbec zlé. Samozřejmě, Joe a jeho zpívané party sem tam chyběly (usoudili jsme, že jeho absenci se i přizpůsobil celý set), ale v globálu byla show skvělá. Tak osobitý sound jako mají právě Osiris jen těžko najdete. Už samotný instrumentál stojí za to a screamy jsou pak už jen podtržítkem toho všeho.

Text: Pavla Dolanská,  foto: Ben Alexis (IG Born of Osiris), Jamie Kaufman (FB Attila), Ilona Gerasymova (FB Aviana), FB Crown Magnetar
Témata: Born of Osiris, Attila, Aviana, Crown Magnetar, Rock Café, Obscure Promotion

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít