Série Rock for People Concerts slibuje ještě před Vánoci pořádnou dávku tvrdé muziky

Vydáno 18.11.2019 | autor: redakce

Během listopadu a prosince bude nejen v pražských klubech pěkně dusno. Ještě než začneme zpívat koledy, potěší všechny příznivce tvrdších žánrů několik koncertů ze série Rock for People Concerts. Americká heavy-metalová ikona Queensrÿche, která je na scéně již několik dekád a za svou kariéru dokázala prodat více než 30 milionů desek, představí své v pořadí 15. album v Rock Café 20. listopadu.

Série Rock for People Concerts slibuje ještě před Vánoci pořádnou dávku tvrdé muziky Série Rock for People Concerts slibuje ještě před Vánoci pořádnou dávku tvrdé muziky

Poslední listopadový den rozpálí MeetFactory všem dobře známá Attila v čele s lektorem Chrisem Fronzakem aka Fronzillou, který bude diktovat jako loni v málem zbořené Lucerně. Předkapelou jí bude metalcorová Veil of Maya. Těsně v závěsu za Attilou dorazí do pražského Storm Clubu Eskimo Callboy, aby 3. prosince naservírovali svůj metalcore řízlý post-hardcorem a elektronikou společně se svou novou deskou. Jako support vystoupí kapela We Butter the Bread With Butter.

Hned dvojitou dávku bizarní show, která se vymyká všemu, co jste doposud viděli nabídne americká thrash-metalová partička Gwar. 9. prosince šokuje pražskou MeetFactory a o den později, 10. prosince zlínský Masters of Rock Café. Tyhle párty plné hororových kostýmů a úchvatné grafiky slibují zážitek, na který rozhodně nikdo nezapomene. Těsně před Vánoci uzavře spanilou ostrou jízdu RfP koncertů americká hardcorová partička Stray from the Path 21. prosince v MeetFactory.

Koncerty pořádá Ameba production v rámci koncertní série Rock for People Concerts. Podrobné informace naleznete na webu www.rockforpeople.cz. Vstupenky v prodeji v síti Goout.

QUEENSRŸCHE
Americká heavy-metalová ikona, která je na scéně již několik dekád za svou kariéru dokázala prodat více než 30 milionů desek. Letos v březnu vydali dlouho očekávané v pořadí už 15. album The Verdict, které odráží fakt, že se Queensryche drží mezi hudební špičkou již tři desetiletí a zároveň tlačí kapelu sebevědomě vpřed. Těšit se můžete na kombinaci silného a progresivního rocku se stejně evokujícími texty. Jako support vystoupí Firewind a Dark Sky Choir.

ATTILA
Attila se vrací do Evropy s tour ke svému novému v pořadí osmému albu „Villain“. Pro ty, kdo je ještě neznají, tihle kluci z Atlanty velmi energicky kombinují moderní deathcore s klasickými nu-metalovými a crossoverovými prvky. Ironie sarkasmus a nevhodné vtipy, to vše je denním chlebem Attily. Jako hlavní support si kapela vybrala Veil of Maya, metalcorovou bandu z Chicaga.

ESKIMO CALLBOY
Metalcore řízlý post-hardcorem a elektronikou, to je německý fenomén posledních let Eskimo Callboy. Boyband je známý tím, že si v textech neklade žádná velká omezení a tematicky se pohybuje zejména v trojúhelníku mejdan-chlast-sex. Sami svůj styl občas s nadhledem nazývají jako “porno metal”. Koncerty Eskimo Callboy jsou vyhlášeny neuvěřitelnou dávkou energie, trochou šílenství a živelnou atmosférou. Nejen kapela, ale také fanoušci si koncerty užívají naplno a pouštějí se do všemožných kousků, kde nechybí ani oblíbeny crowdsurfing. Kapela si pro své fanoušky připravili narozeninový dárek. 1. listopadu totiž vychází jejich nová deska „Rehab“ se kterou se také vydávají na evropské turné. Jako support vystoupí kapela We Butter the Bread With Butter.

GWAR
Americká thrash-metalová partička, která vznikla roku 1985 ve Virginii, je naprostým zjevem mezi vším pozemským. Gwar kombinuje přehnané hororové kostýmy – latexové masky s textovou a pódiovou kontroverzí. Svou bizarní živou show šokuje odvážlivce (své fanoušky), kteří se odváží zavítat na jejich koncert. Neúprosně k nim patří úchvatná grafika, kterou jsou nadupané videoklipy, neotřelé nápady, nadsázku a vtip. V roce 2014 Gwar postihla tragédie a přišel o svého zpěváka a zakladatele Davea Brockieho alias „Odera Urunga“. Kapelu to ale nepoložilo, a naopak jí to nastartovalo novou svěží silou! Gwar nemůže nic zničit! V roce 2017 vydali svou doposud 14. desku „The Blood Of Gods“. Jako support si přivezou Voidvod a Childrain!

STRAY FROM THE PATH
Americká hardcorová partička Stray From The Path vznikla v roce 2001 na Long Islandu v New Yorku. Rok, který 11. zářím uzavřel jednu optimistickou fázi dějin, jakoby vepsal kapele základní směr. Energická a nekompromisní hardcorová smršť je nosičem naléhavých sdělení, které do světa křičí zpěvák Andrew „Drew York“ Dijorio. Během posledních 17 let sdíleli pódia s takovými veličinami, jako jsou Architects, Terror, Norma Jean, The Ghost Inside, Stick to Your Guns nebo Comeback Kid. Na pražský koncert si pozvali speciální hosty: The Devil Wears Prada, Gideon a Loathe.

20. 11. QUEENSRŸCHE, Praha - Rock Café
30. 11. ATTILA, Praha - MeetFactory
3. 12. ESKIMO CALLBOY, Praha - Storm Club
9. 12. GWAR, Praha - MeetFactory
10. 12. GWAR, Zlín - Masters of Rock Café
21. 12. STRAY FROM THE PATH, Praha - MeetFactory

Text: TZ

Témata: Rock for People Concerts, Queensryche, Attila, Eskimo Callboy, Gwar, Stray from the Path

zavřít