LIVE: Placebo v Brně - nečekaná terapie láskou

Vydáno 27.06.2017 | autor: Anna Hejkalová

I když byste u této kapely spíš čekali, že z koncertu odejdete zdrcení a s těžkými depresemi, není tomu tak. Placebo naživo umí vyvolat radost a lásku. To se ukázalo na pondělní brněnské zastávce turné oslavujícího dvacet let působení na scéně, které se z důvodu velkého zájmu vrátilo do České republiky po půl roce.

LIVE: Placebo v Brně - nečekaná terapie láskou Placebo v Brně - nečekaná terapie láskou. Foto: Martin Bašár


PLACEBO

BVV, BRNO
26. 6. 2017

Těsně před tím, než členové kapely vyšli na pódium, se na obrazovkách vedle a za ním objevilo poměrně nedávno zveřejněné promo video k písni Every You Every Me, které následně vystřídal krátký sestřih videí z uplynulých dvaceti let působení. Za doprovodu prvních tónů skladby Pure Morning vyšli před obecenstvo Placebo i s posilami, a to houslistkou, klávesistou a kytaristou. A tak kapela, kterou je dobré si pustit před sebevraždou, pokud si chcete být jisti, že si tuto poslední událost ve svém životě nerozmyslíte, odstartovala svou show, při níž se stal opak pravdou.

Placebo slavili v Brně dvacítku a potvrdili svoji výjimečnost

Tahle stejná kapela totiž naživo umí vyvolat úplně opačné reakce, tedy místo deprese čirou lásku. Již po prvních tónech bylo z davu slyšet věty typu: "To je tak super!'' V tu chvíli přišel takový pocit sounáležitosti se zbylými fanoušky, až vám muselo proběhnout hlavou slovní spojení "too many friends, too many people".

vložte odkaz, text nemažte

TICHO PŘED BOUŘÍ

První hodina se nesla v pomalém tempu, rozhodně se ale nedalo mluvit o nudě. Oblíbený song střídal ještě oblíbenější, a tak jsme prošli snad všemi alby, které mají Placebo na kontě. Při tom se na obrazovkách prolínaly útržky klipů jednotlivých písní s přenosem aktuálního dění z pódia. Bylo jasné, že se to musí zlomit, že je to jen ticho před bouří.

LIVE: Placebo v Praze léčili emocemi - hlasitě a sugestivně

Ve chvíli, kdy zpěvák Brian Molko vyhlásil začátek párty a upozornil, že na party se taky pořádně tančí, rozpoutal davové šílenství, které při pohledu shora muselo vypadat jak rozbouřené moře pár sekund před apokalypsou. Tato část bohužel neuvěřitelně rychle utekla, proto nadešel čas na "Song to Say Goodbye", kterým se stal The Bitter End. Naštěstí se koncert neobešel bez přídavků, které si rozbouřené moře poctivě vytleskalo.

Možná si lidé, kteří hudbu Placeba aktivně neposlouchají, pomyslí, co to je za "divnýho chlápka," když si maluje oči. Pro ty je tu ale jeden krátký vzkaz. Kdyby to, že si někdo namaluje oči, mělo znamenat, že vyvolá takové emoce a radost jako Brian Molko se svou kapelou, nechť si ty oči malují všichni, protože by to za to určitě stálo.

text: Anna Hejkalová, foto: Martin Bašár

Témata: Placebo, Brian Molko, koncerty

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít