LIVE: Rock for People zpátky doma, tradiční bahenní lázně se v Brodě nekonaly

Vydáno 22.08.2016 | autor: Hana Poláchová

Milovníky klasiky a české hudby jistě potěšili organizátoři festivalu Rock for People. Vrátili festival na místo, kde vznikal a dlouhá léta probíhal. Aspoň na jeden srpnový den.

LIVE: Rock for People zpátky doma, tradiční bahenní lázně se v Brodě nekonaly Rock for People se vrátil do Brodu. Foto: Petr Tibi


BROD 1995
ATLETICKÝ STADION, ČESKÝ BROD
20. 8. 2016

Vystoupili interpreti, kteří jsou s festivalem v Brodě spjatí (Wohnout, Aneta Langerová nebo Mňága a Žďorp) i relativní nováčci jako Jelen, Mydy Rabycad a další. Kromě účinkujících pochvalme i počasí, krásné pohlednice mapující historii a trefné moderování Jardy Špuláka, který vtipně uváděl vystupující, mnohokrát i se vzpomínkou na některé z dávných hostování na festivalu. V Brodě šlo opravdu o hudbu, bez rozptylujícího doprovodného programu.

Rock for People se vrátil do Brodu, vzpomínky přivezli Aneta Langerová i Monkey Business

Dvě scény, které na sebe plynule navazovaly, včetně časové rezervy na přesun, stály blízko sebe, šťastlivci v prvních řádach mohli tedy sledovat a poslouchat koncerty z obou pódií a přitom si vychutnat preferovanějšího interpreta. Vyznavači diskoték a tance bylu vítáni u Silent Disco.

ENERGIE OD JELENA I SKYLINE

Obsazení bylo ryze české. Medvěd009 měl domácí publikum, We On The Moon a Mydy Rabycad volnější kotel. Wohnout slaví 20 let, Honza Homola pobavil výpadkem textu i sám sebe, těžko potom "najížděl" a počkal si do refrénu. Mňága a Žďorp si příští rok připomene 30. výročí, mají nového bubeníka a Petr Fiala stále háže tamburinu nejvýš. Kapelu trochu zlobila technika.

vložte odkaz, text nemažte

V hojném množství se lidé seskupovali na Jelen, přestože zrovna pršelo a na vedlejším pódiu zdaleka nekončili MIG21. Doufali, že do koncertu se počasí umoudří a jejich přáním bylo vyhověno. I kdyby ne, zahřáli by se energií z pódia. Ač tma, tam to zářilo. Jelen jsou toto léto asi nejvytíženější kapela, a přesto je na nich vidět, že se mají rádi a hrají i pro sebe, s obrovskou radostí.



Svůj standard předvedli Mig 21, Aneta Langerová nebo Monkey Business. Energickou smršť jménem Marka Rybin si dovezli Skyline. Byl to na závěr slušný kotel. 

Rock for People si tak znovu připomněl svou historii a nezbývá než se začít těšit na následující ročník. 

text: Hana Poláchová, foto: Petr Tibi

Témata: Brod 1995, Rock for People, Jelen, Mig 21, Aneta Langerová, Monkey Business, Skyline, Wohnout, We On The Moon, Mydy Rabycad, festivaly

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít