LIVE: V Jazz Docku se rozdávaly desky ze zlata a platiny, mají je Michal Horáček a spol. i Xindl X

Vydáno 07.11.2015 | autor: redakce

Po fotoreportáži ze slavnostního křtu desky Sociální síť trojlístku ve složení Michal Horáček, Richard Müller a Michal Pavlíček vám přinášíme i krátkou reportáž. Co se všechno v JazzDocku dělo a kdo vystoupil? Byl to každopádně nabitý večer.

LIVE: V Jazz Docku se rozdávaly desky ze zlata a platiny, mají je Michal Horáček a spol. i Xindl X V Jazz Docku se rozdávaly desky ze zlata a platiny, mají je Michal Horáček a spol. i Xindl X

Desku pojmenovali Horáček, Pavlíček a Müller vlastně prakticky, díky sociálním sítím (e-mail, Facebook) totiž vznikla. A kromě toho už stihli prodat 3000 kusů, za což získali Zlatou desku. To potěšilo Michala Horáčka, který rád zažívá nové a Zlatou desku ještě nekřtil.

V JazzDocku bavili publikum Xindl X, Slza, Mandrage i Mirai

Následně večer pokračoval minikoncerty kapel, které byly pozvány vydavatelstvím Universal Music. Jako první se představili Mirai, příjemná a česky zpívající ostravská parta, která hraje již přibližně osm let a do povědomí veřejnosti se dostala díky podpoře Richarda Krajča. S Kryštof teď dokonce jako support odjeli velmi úspěšné Srdcebeat tour. Zazněly písničky Souznění, Cesta z města a Divadlo.

<

Vystoupila i rovněž ještě relativně čerstvá skupina Slza, a to v plné sestavě, tedy s bicími (David Landštof), baskytarou (Jan Cidlinský) a klávesy+banjo (Dalibor Cidlinský jr., který je zároveň producentem jejich alba). Místo osvědčených hitů Lhůta záruční či Celibát se rozhodli prezentovat novinky Katarze, V dešti zášti a Vstříc nekonečnu.

Sourozenci Cidlinští zůstali na pódiu i po krátké zvukovce, protože hrají také s písničkářem Xindlem X. Ten pozval i slovenskou zpěvačku Mirku Miškechovou, singl Cudzinka v tvojej zemi, aktuálně nejhranější píseň v našich rádiích, tak zazněl v plném obsazení. Představil také novou písničku Na vodě, ke které prozradil, že v uplynulých dnech dotočili videoklip. A nesměl chybět ani megahit V blbým věku. Odměnou mu byla Platinová deska za album Čecháček Made.

Xindl X a Mirka Miškechová míří do divadel, čeká je RETROTOUR

V nejbližších dnech vyjde album Potmě jsou všechny kočky černý. To mají na svědomí Mandrage, a proto na večírku nemohli chybět. Z desky se prý dozvíme spoustu věcí. Třeba jak jsou na tom členové kapely s tancem - moderátor zmínil, že zazní oblíbená písnička a také poprosil o shovívavost při první veřejné prezentaci novinek. A když doznělo trio songů Brouci, Jaguár na krku a Tanči dokud můžeš, příjemnému večeru plnému ocenění i dobré muziky byl konec. Tak zase příště.

text a foto: Hana Poláchová

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít