UDG a Vypsaná fiXa vytáhli na Hradech CZ na pódium fanoušky, Visací zámek odjížděl se spodním prádlem

Vydáno 21.08.2022 | autor: Pavlína Doláková

Hrady CZ za sebou mají další zastávku. Tentokrát svůj festival přivezli do Hradce nad Moravicí a ačkoliv počasí venkovním koncertům příliš nepřálo, bylo téměř plno. Visací zámek si s sebou odvezl podprsenku s kalhotkami, Rybičky 48 šlehaly plameny a Chinaski fanouškům přivezli své největší hity. Zahráli také UDG nebo Realita.

UDG a Vypsaná fiXa vytáhli na Hradech CZ na pódium fanoušky, Visací zámek odjížděl se spodním prádlem UDG a Vypsaná fiXa vytáhli na Hradech CZ na pódium fanoušky, Visací zámek odjížděl se spodním prádlem

Hrady CZ
Hradec nad Moravicí
20. 8. 2022

Druhý den festivalu Hrady CZ v Hradci nad Moravicí odstartovala kapela Realita. Spojení moderního poprocku s elektronikou bylo příjemným zpestřením sobotního odpoledne. Nenadchl, ale ani neurazil Xindl X, po němž už na pódium vlétli UDG. Těm byla stage malá, a tak si nebáli druhou postavit přímo mezi diváky. Blíže fanouškům tak po celý koncert byli bubeník Tomáš Staněk a saxofonista Adam Kupera. A aby se necítili tak osamoceně, přizvali si k sobě fanynku, která si zahrála sólo na bicí. Čtyři vodky před koncertem se pak prý postaraly o to, že si Tomáš na sebe oblékl do dámských šatů a pořádně to na roztočil.

Ohňová show Rybiček 48 i hity Chinaski nebo Pokáče. Hrady CZ na Veveří bavily i druhý den

Tanzmetalová kapela Trautenberk si podmanila diváky svými oblečky i show. Nezapomněla si s sebou vzít svoji Aničku, která za odměnu ukázala lýtko. Fanoušci rozjeli na pokyn přátelský souboj i pogo. A ani Vypsaná fiXa nebyla na pódiu sama. Přizvala si na něj fanouška Dominika, který si se sestavou zahrál na elektrickou kytarou a má tak bezesporu zážitek na celý život.

Živé a energické vystoupení předvedl Visací zámek, který letos slaví čtyřicáté výročí své existence. Nechyběla hozená podprsenka ani kalhotky z publika, atmosféru pak dokreslili fanoušci pogováním. Ivan Rut doma nenechal ani kytaru s tělem ve tvaru traktoru Zetoru, kterou zaujal nejednoho diváka. Divokej Bill zahrál v Hradci nad Moravicí novinky i staré pecky. Nejzajímavějším aspektem bylo plivání ohně, o které se postaral Štěpán Karbulka před písní Král.

Největší pyro show patřila již tradičně Rybičkám 48. Oheň, dým, ohňostroj... Nechybělo snad nic! Příznivcům v prvních řadách tak bylo obzvláště teplo, a to přestože během koncertu sestavy kolem Kuby Ryby lilo jako z konve. Déšť frontmanovi pokazil i jeho plamenometovou show, zpěvák to vzal však s humorem a naopak ocenil fanoušky, kteří i přes nepříznivé počasí na vystoupení Rybiček zůstali.

Závěr Hradů patřil již tradičně Chinaski, kteří na festivalu hrají po dlouhých sedmi letech. Kapela namixovala starší písně z novějšími, ale už také profláklými songy, a divákům tak nedali šanci nudit se. 

Text: Pavlína Doláková, foto: Pavlína Doláková
Témata: Hrady CZ, Hradec nad Moravicí, Chinaski, Rybičky 48, UDG, Visací zámek, Trautenberk, Realita, Divokej Bill

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít