Hrady CZ o víkendu vyvrcholí na Bezdězu, pak se poprvé podívají na Slovensko

Vydáno 30.08.2016 | autor: redakce

Putovní festival Hrady CZ se po Bouzově přesouvá 2. a 3. září na Bezděz v Libereckém kraji. Zde svou česko-moravskou část ukončí a letos ve své historii poprvé zavítá pod názvem Slovenské hrady 10. září na hrad Červený Kameň na Slovensku, kde svou letošní pouť uzavře. Hlavní hvězdou festivalu je letos kapela Kabát, která na Bezdězu vystoupí v sobotu před půlnocí.

Hrady CZ o víkendu vyvrcholí na Bezdězu, pak se poprvé podívají na Slovensko Hvězdou letošních Hradů je Kabát. Foto: Jiří Staněk

V pátek se festivalový areál se dvěma pódii v malebném podhradí otevře v 16 hodin, první koncert vypukne již v půl šesté a fanoušci se mohou těšit na koncerty jmen jako Monkey Business, Xindl X, Pražský výběr, Mandrage nebo Rytmus a Vladimir 518. Ti se představí ve společném setu sestaveném exkluzivně pro festival Hrady CZ. O sobotní hudební program se postarají například kapely No Name, Divokej Bill, Mňága a Žďorp, Visací zámek, Portless a další. Permanentky na festival na Bazdězu lze ještě do dne před akcí zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu.

Viktor Souček (Hrady CZ) interview: Československé hrady začaly v undergroundu

První festivalový den budou moci návštěvníci festivalu Hrady CZ na Bezdězu zhlédnout také koncerty kapel Gazdina Roba či Nebe. Chybět nebude také tradiční páteční karneval v maskách o ceny, vyhlášení nejlepších masek proběhne ve 21 hodin večer. V sobotu se areál festivalu Hrady CZ otevře již v půl jedenácté dopoledne a na dvou pódiích zde dále vystoupí například Vypsaná Fixa, UDG, Krucipusk nebo Desmod

vložte odkaz, text nemažte

Návštěvníci festivalu Hrady CZ na Bezdězu mohou za příplatek stanovat v komfortních VIP Hradních kempech nabízejících ubytování v hlídaném areálu s vlastním sociálním zařízením a sprchami nebo zdarma v tradičním stanovém městečku vedle areálu festivalu. V těsné blízkosti bude možnost využít prodejny potravin, úschovny kol a batohů a navýší se sociální zázemí i kapacity parkovišť. Nově letos festival nabízí širší výběr gastronomie a nápojů ve festivalovém areálu.

V případě horkého počasí budou v pohotovosti hasičské kropicí vozy a zajištěn dostatek pitné vody. V rámci festivalové vstupenky je opět možné navštívit hrad Bezděz včetně jeho prohlídkových tras. Nově mají návštěvníci festivalu možnost zapojit se do velké prázdninové soutěže s tématikou Karla IV, připravena je také fotosoutěž o nejlepší fotky z festivalu určená zájemcům z řad návštěvníků. Veškeré informace o soutěžích jsou zveřejněny na webových stránkách festivalu, facebooku a ve festivalové brožuře.

Zcela poprvé v historii festivalu bude poslední zastávkou 10. září hrad Červený Kameň poblíž Bratislavy, který letošní pod názvem Slovenské hrady letošní putování uzavře. Vystoupí zde například skupiny Majk Spirit, Rytmus, David Koller, Vladimir 518, Divokej Bill, Tublatanka, Desmod, Chinaski, Horkýže Slíže, Inekafe a řada dalších interpretů.

tz, jm

Témata: Pražský výběr, Nebe, Mandrage, Xindl X, Rytmus & Vladimir 518, Monkey Business, Smrtislav, Rybičky 48, Divokej Bill, UDG, Vypsaná Fixa, Kabát, No Name, Desmod, Poletíme?, Mňága a Žďorp, Portless, Visací zámek

zavřít