BLOG: Můj milý deníčku road manažera Poletíme?

Vydáno 31.08.2019 | autor: redakce

Road manager kapely Poletíme? se pro nás rozhodl zaznamenat jejich současnou tour a zážitky. Vše nakonec vyvrcholí na největším samostatném koncertě kapely 5. září.

BLOG: Můj milý deníčku road manažera Poletíme? BLOG: Můj milý deníčku road manažera Poletíme?

30. dubna - Tovačov - Pálení čarodějnic

Můj první fesťák. V životě. Nádherný místo na nádvoří zámku. A já, zmatenej jak myš v kýblu, se snažím tvářit, že situace je pod kontrolou. Není. Kluci jsou naštěstí ostřílení, takže všechno dobře dopadne. Po koncertě zapadneme s místňákama k ohni. Je to dobrý, koncert dobrej a čarodějnice spálený. Zbyly z nich jen řeřavý uhlíky.

4. května - Valašské Meziříčí - Máj a les

Chčije, takže se podujatie přesouvá do indooru. Chčije, takže dorazí jen 100 nejvěrnějších. Chčije, takže Lazer Viking se skandinávsky opírají o mikrofón. Chčije, takže jsem zapomněl říct Rudovi o holce, která přijela z dálky oslavit na náš koncert rozlučku se svobodou a celej koncert čeká na věnování. Nic. Koncert končí. Běžím za klukama, že mají od pořadatele zelenou na přídavek. Víťa: "Ty ses na tu holku vyprdnul, že?" Polije mě horko a teprve teď si vzpomínám. Běžím za Rudou, kterej jí před přídavkem šarmantně věnuje celej koncert. Všichni šťastní.

10. května - Jindřichův Hradec - Majáles

Do Jindřichova Hradce jsem kdysi dojel z Brna na nákladním vlaku. Zaprasenej od železné rudy, která se tím vagónem převážela. A spokojenej s partou kamarádů. Teď jsem přijel z Brna naloženou dodávkou. Hovoříme o železe s Rudou. A spokojenej s partou hochů od Bobří řeky alias Poletíme?. Na Majáles přišli hlavně středoškoláci. Maturitní ročníky. Středoškolačky. Skáčou. Jejich hrudníky taky skáčou. Musím do backstage na guláš, abych si připadal starší a nezlobil.

11. května - Třebíč - Festival malých pivovarů

Při přejezdu posloucháme songy bývalých kapel, v kterých kluci působili. Každej se u těch svých ošívá. A přitom je to dobrý. Jasně, teď je to lepší, ale není se za co stydět. Celou dobu solidně leje, ale lidi paří v pláštěnkách jak zjednaný. Po nás hraje Alkehol s nářez hudbou, ohněma a mlhotryskama a lidi jsou vlažnější. Ruda: "Lidi z nás ten alkohol cítili..."

18. května - Ivančice - Slavnosti chřestu

Teplo jak v létě, plno lidí, paráda, backstage neexistuje, vyhazujeme věci na chodník mezi dodávku a pódium, kde se na prostoru o výměře středních záchodků, plným věcí od předchozí kapely, snaží Ježour postavit bicí. Při střídání kapel vzniká chuchvalec muzikantů, nástrojů, beden a šlauchů. Naštěstí je to Bára Poláková, se kterou se známe z natáčení klipu, takže je to "Ahoj.", "Ahoj.", úsměv a "Nějak to zvládnem." Spousta lidí nás tu slyší poprvé: "Ty jo, to je dobrý toto. Co to je?" Spokojenost na všech stranách. Málem hubička od paní pořadatelové.

25. května - Teplice - Zahájení 865. lázeňské sezóny

Pořád nás zajímá, který kapely hrály na zahájení první lázeňské sezóny v roce 1154. Prší. Ale dobře, že prší na vyprahlou českou zem. Nikomu to nevadí, pod pódiem rostou deštníky, jak houby po dešti, vlní se do rytmu a pod kameny vzniká láska.

25. května - Osek u Hořovic - Osecká pohoda

Všecko hodně na pohodu. Backstage máme ve školce. Přijdeme na řadu kolem půlnoci. Místní, zvyklí chodit spát v devět, už jsou napůl ve snovým světě a kluci tam rovnou sází jednu hitovku za druhou, takže lidi se rozkřepčí bez kontroly nad vlastním tělem a snaží se prorazit zábradlí před pódiem, který místo security brání místní maminy.

8. června - Břeclav - Slavnosti břeclavského piva

Pořádnej solidní velkej fesťákovej koncert pro plný nádvoří pařících lidí. Na kapele je vidět spokojenost.

14. června - Nové město na Moravě - Nova Civitas

Na Vysočině jsou pokaždé super lidi. Domácí hřiště.

15. června - Otrokovice - Lážo Plážo fest

Jdu si skočit do vody

Dál je deník bohužel zcela prázdný.

5. září - Praha, Kytary.cz - největší samostatný open air koncert kapely

Těšte se na extra dlouhý 2 a půl hodinový koncert, při kterém přijdou na řadu i jinak nehrané písničky. Namátkou Veverka, Muž neviditelný, Peppův happyend, Dřevěný, železný, kamenný, Sleduj víc mraky. Před koncertem pustíme Vaše nejzdařilejší covery a vyhlásíme vítěze foto soutěže, která právě probíhá na našem facebooku. Jako velké překvapení Vám představíme kompletně nový vizuální styl Poletíme? a zbrusu nový merch.

A taky seženeme nového road manažera.

Tex: Jorik

Témata: Poletíme?, road manager, koncerty, festivaly, blog

zavřít