BLOG: To jste věděli, že byl Lars Ulrich málem zpěvákem Metalliky?

Vydáno 17.02.2020 | autor: Aleš Harazim

Když odešel James Hetfield v minulém roce na odvykačku, pár lidí se nejspíš zamýšlelo nad budoucností Metalliky. Nemohla by dopadnout stejně jako Mandrage? Inu, historie nám říká, že by možná mohla pokračovat. S bubeníkem Larsem Ulrichem jako zpěvákem. V minulosti to tak už málem bylo.

BLOG: To jste věděli, že byl Lars Ulrich málem zpěvákem Metalliky? BLOG: To jste věděli, že byl Lars Ulrich málem zpěvákem Metalliky?

Informaci prozradil původní manažer kapely, Jon Zazula. Lars Ulrich není jen bubeník, zastrčený vzadu. Je občas i mluvčím celé bandy a ještě před vydáním debutu Metalliky, Kill Em All, byl téměř i zpěvák.

RECENZE: Metallica a San Francisco Symphony podruhé - Odvaha, vize, futurismus a boření hranic

James Hetfield měl totiž údajně nervy na dranc z toho, že by měl být hlavním vokalistou.

"James neměl jako zpěvák sebevědomí," řekl původní manažer v rozhovoru pro časopis Metal Hammer v roce 2016. "Necítil se v roli frontmana dobře. Mluvilo se i o tom, že by se frontmanem stal Lars. Asi pět sekund."

Metallica přerušuje turné. James Hetfield se vrací na odvykací léčbu

Nebylo to navíc poprvé, co se mluvilo o výměně Jamese Hetfielda, který o sobě měl velké pochybnosti. Jednalo se i s Johnem Bushem z metalové party Armored Saint, zda by se nechtěl stát zpěvákem Metalliky. Ten ale nechtěl opustit kámoše ze své kapely.

Existuje dokonce i video, kde je James Hetfield za bubny a Lars Ulrich zpívá:

Tak kdyby bylo s tou odvykačkou nejhůř…

A omlouvám se za srovnání Metalliky a Mandrage, ano?

Text: Aleš Harazim

Témata: Metallica, Lars Ulrich, James Hetfield, zpěvák, frontman

zavřít