VIDEOROZHOVOR: Anna K. - V tomhle období není třeba zpívat depresivní písně

Vydáno 18.08.2017 | autor: Josef Martínek

Po jarním turné k novému albu Světlo pokračuje Anna K. v koncertování i v létě, kdy patří k hlavním hvězdám festivalové šňůry Hrady CZ. Právě v rámci jedné ze zastávek, na vodním hradě Švihov, jsme zpěvačku vyzpovídali. Poodhalila nám své další plány a také prozradila, která písnička z její desky bude příštím singlem. Annu K. budete moci vidět také 16. září na Radbuza festu v Dobřanech. 

VIDEOROZHOVOR: Anna K. - V tomhle období není třeba zpívat depresivní písně VIDEOROZHOVOR: Anna K. - V tomhle období není třeba zpívat depresivní písně

Zpěvačka nám také povyprávěla, které z festivalových hradů patří k jejím oblíbeným. Například na Kunětické hoře oceňuje skvělé publikum a těší se také na Moravu, kde má tradičně velký "kotel". Právě tam se nyní festival přesunul, už v sobotu 19. srpna Anna K. zazpívá v Hradci nad Moravicí. 

Anna K. interview: Jsem srdcař a jinak to nikdy nebude

Do festivalového setu se vešly i novinky z alba Světlo. "Na festivalech se hrají hlavně hity, ale mám milé publikum, takže si můžu dovolit tam novinky dát. Zařadila jsem hned tři nové věci za sebou a odezva byla skvělá. Skromně si myslím, že to jsou skvělé písničky," říká. 

LIVE: Anna K. rozsvítila vyprodanou Hybernii, album jí pokřtili Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř

I když Anna K. zažívá momentálně období, které zdaleka nezahrnuje jen hudební aktivity, éra alba Světla rozhodně ještě nekončí. "Další singl bude trochu srdceryvná, holčičí píseň Až mě zachráníš. Mám ráda i Děti krásy nebo mám na albu písničku od pana Uhlíře se Zdeňkem Svěrákem, která se jmenuje Prokřehlá. Je ale trochu smutnější, šanson, a v tomhle období není třeba zpívat depresivní písně," vysvětluje svůj výběr.

Ještě předtím ji budete moci 16. září vidět na Radbuza festu v Dobřanech. "Budeme se společně radovat a uslyšíte písně z nového alba Světlo," zve zpěvačka. 

text: Josef Martínek, foto: Robert Houzar (promo), Jana Braunová (Hrady CZ, Švihov), video: Jana Braunová

Témata: Anna K., Světlo, Hrady CZ, Radbuza fest

zavřít