ANKETA (I.): Na co se těší muzikanti po skončení pandemie? Tereza Černochová na ledovou Plzeň, Kuba Ryba na dědu

Vydáno 22.04.2020 | autor: Hana Bukáčková

Už déle než měsíc trvá celostátní karanténa. Na co se hudebníci nejvíc těší, až opatření proti šíření koronaviru skončí? Co udělají jako první? V úvodní části ankety odpovídali členové skupin Monkey Business, Mňága a Žďorp, Rybičky 48, Skyline nebo Gaia Mesiah.

ANKETA (I.): Na co se těší muzikanti po skončení pandemie? Tereza Černochová na ledovou Plzeň, Kuba Ryba na dědu ANKETA (I.): Na co se těší muzikanti po skončení pandemie? Tereza Černochová na ledovou Plzeň, Kuba Ryba na dědu


MARPO

Možná budu jedinej, kdo si tady nebude stěžovat, ale mně to vlastně přijde fajn. Ten život se strasně zpomalil. Lidi chodí do přírody, věnují se rodinám, užívají si tenhle čas. A já to mám stejně. Neříkám, že se netěším na koncerty, ale až to zase zaběhne do toho "jakoby" korporátního života meetingu a honění se za kariérou a prachama, bude to zase na ho*no. Když má člověk něco naštřeno a nepoloží ho to, je fajn takhle teď žít "jinak". Strašně si užíváme s dětma, přítelkyní, mám spoustu času psát muziku, není to tak zlý. První věc, kterou udělám? Já vlastně ani nevím. Mně nějak nic moc extra nechybí, ale určitě chceme jet na Floridu, až se otevřou hranice.

VIDEO: Marpo & TroubleGang vypálili nový klip Na prach spálit


PETR FIALA (MŇÁGA A ŽĎORP)

Těším se na doteky a objetí se všema, se kterejma se teď objímat nemůžu. Že uvidím zbytek rodiny, za kterou ted nemůžu, a všechny kámoše a kámošky.

VIDEO: Žádnej strach! Mňága a Žďorp vydává hned dva klipy najednou


TEREZA ČERNOCHOVÁ (MONKEY BUSINESS)

Já se těším na to, že obejmu a políbím pár svých přátel... třeba kluky z kapely, kteří mi strašně chybí. A budu je dlouho a dlouho tisknout k sobě. Pak si spolu dáme ledovou Plzeň a cigaretu, nejlépe někde venku. Bude krásně a my budeme kout plány na novou desku! Těším se i na to, že nebudu muset svojí dceři neustále vysvětlovat, proč se s jinými dětmi nesmí stýkat. Bude zas volná jako pták.

Matěj Ruppert (Monkey Business) interview: U piva začínají všechny naše debaty


PETR MAREK (MIDI LIDI)

Mně osobně by bodlo, aby to tak ještě nějakou dobu zůstalo, protože se mi otevřely dlouho zapomenuté časové možnosti domácích prací: od těch, kdy konečně přitlučete něco, co jste nikdy nepřitloukli, přes obvyklé krásy mytí nádobí až po věci, které jste odkládali dlouho, jako třeba zpracovat rodinná videa pro maminku. A samozřejmě konče vlastními resty (sestříhání před dvěma lety natočeného videoklipu nebo práce na nových deskách i učení se na nových hudebních nástrojích). Vlastně jsem si uvědomil, kolik času mi zabraly přesuny mezi jednotlivými místy, na nichž člověk teprve něco reálně dělá. Ale až to začne nějak pomalu končit, nejvíc se těším na kamarády. Tam patří i rodina a obecněji láska. A v praktické verzi se dost těším na jídla, která si doma neumíme udělat.

Midi Lidi si do Jazz Docku pozvali Koně a prase a Ještě jsme se nedohodli

 


KUBA RYBA (RYBIČKY 48)

Nejvíc mi chybí běžný věci. Že se prostě nemůžu sebrat kdy chci a jít kam chci, zkrátka normální lidská svoboda. Koncerty samozřejmě taky. První, co udělám, až to pomine? Navštívím svého jednadevadesátiletého dědu. 

Rybičky 48 na Rockovém stužkováku v Pardubicích zapálili aparaturu


HONZA DRÁBEK (MYDY)

Nejvíc se samozřejmě těším na koncerty. Odehráli jsme sice live stream, ale koncert v prázdným klubu před kamerama se samozřejmě nedá srovnávat s tour s jásajícíma fanouškama pod pódiem. Ale ke koncertům se asi dostaneme až za dlouho. Kromě toho mně osobně nejvíc chybí hospody. Točený pivo, kamarádi na baru… Chlastat doma je nuda a taky občas nebezpečný. Třeba minulej tejden po live streamu jsme si udělali malou afterparty u Žofky a já přišel domů s nalakovanejma nehtama, kterejch jsem se několik dní nemohl zbavit, protože doma nemám odlakovač (do drogerie se mi kvůli takový blbosti samozřejmě nechtělo, co kdybych tam chytl nějakej vir, že jo). Něco takovýho se mi v hospodě nikdy nestalo!

Publikum žádné, energie plno. Mydy zahráli v Rock Café


MC JACOB (SKYLINE)

Udělám na zahradě velkou grilovačku pro všechny kámoše, budeme tam do rána a pak budu druhej den nadávat, že mi je blbě. Na koncerty se samozřejmě těším asi jako každej, ale spíš se těším, až budeme zase normálně žít všichni spolu. Budem moci chodit do kina, do sauny, jezdit na Slapy plavat, dělat sportovní kempy a tak podobně. Díky bohu za internet, jinak by nám všem asi j*blo!

Odpolední část Pražského Majálesu opanovali Marek Ztracený, Lenny Skyline či Jelen


MARKA RYBIN (GAIA MESIAH, SKYLINE)

Nejvíc se těším na to, že se už nebudu muset pořád vracet domů pro svou zapomenutou roušku. Taky na to, že pomine strach a podezírání, kdo to má. Takové kolektivní podezření je opravdu psycho. Člověk neví, jak může někoho strach ovlivnit natolik, že ani sám neví, čeho je schopen ve stavu ohrožení. Těším se do bazénu, na běhání po stadionu v Riegrových sadech, na tu svobodu pohybu, doslova. Taky se těším na první nedělní oběd u našich s celou rodinou. Prostě ať je tahle celá kauza fuč a všichni se můžeme vrátit zpět k našim běžným životům s větší úctou a respektem, že věci kolem, které pro nás byly samozřejmostí, mohou během vteřiny zmizet. Tomu říkám probuzení k přítomnosti.

Gaia Mesiah pokřtila v Lucerna Music Baru koncertní album, diváci šíleli

Zpracovala: Hana Bukáčková, foto: archiv, Tomáš Klíma, Martin Hanáček

Témata: Rybičky 48, Skyline, Gaia Mesiah, Mydy, Marpo, Monkey Business, Mňága a Žďorp

zavřít