Kdo jede na turné (I.): Chinaski zavítají tam, kde dlouho nehráli, Imodium spojí síly s Portless

Vydáno 03.09.2018 | autor: Hana Bukáčková

Netruchlete nad koncem festivalové sezóny, blíží se podzim, na turné proto vyráží nejedna kapela. Aby vám ty nejzásadnější koncerty neunikly, přinášíme vám velký přehled. V jeho prvním dílu vás pozveme na šňůry Chinaski, Mandrage, Gaia Mesiah nebo Imodium s Portless

Kdo jede na turné (I.): Chinaski zavítají tam, kde dlouho nehráli, Imodium spojí síly s Portless Kdo jede na turné (I.): Chinaski vyrazí do měst, kde spoustu let nehráli, Mandrage naváží na jarní vyprodané turné a Imodium spojí síly s Portless

Chinaski
5. 10. - 12. 12.
Termíny

Turné jedné z nejpopulárnější českých skupin Chinaski bude v několika ohledech speciální. Jednak se kapela podívá do měst, kde ještě nikdy nehrála, nebo v nich minimálně patnáct či dvacet let nekoncertovala, a navíc s sebou poveze zmenšenou festivalovou show. Šňůru koncertů zakončí muzikanti kolem Michala Malátného v Praze, a to rovnou třikrát.

RECENZE: Chinaski uzavřeli etapu s dechy výběrem lovesongů

Imodium + Portless = No Man Tour
26. 10. - 8. 12.
Termíny

Kapely Imodium a Portless na přelomu října a listopadu vyrazí na společnou podzimní No Man Tour 2018. Název turné No Man je zároveň i název společného singlu, který obě kapely v současné době dokončují. Dva osobité hlasy frontmanů Kryštofa Michala a Thoma Frödeho v singlu doplní i rapper Henry D, jenž již delší dobu spolupracuje právě s kapelou Portless. Na společném turné, které obsahuje hned devět zastávek napříč Českou republikou, zazní premiérově i nový singl No Man v koncertním provedení obou skupin. V setlistu kapely Imodium ale samozřejmě nebudou chybět ani písně z loňského, vřele přijatého nového řadového alba Element.

RECENZE: U kapely Imodium plameny nezhasly. Element je jejich nejvyzrálejší i nejrockovější deska

Gaia Mesiah - Excellent Mistake Tour
1. 11. - 30. 11.
Termíny

Jsou tomu už dva roky, co kapela Gaia Mesiah oznámila comeback v původní sestavě, včetně živelné Marky Rybin, jež už 10 let vystupuje se skupinou Skyline. Po singlu Sílu! a dvou vyprodaných tour, včetně toho loňského TeleporTour, nadchla kapela na letních festivalech spoustu nových fanoušků. Na konci září vydá u Warner Music po 11 letech očekávané nové album Excellet Mistake, na němž nabídne 11 nových tracků (9 písní v angličtině a 2 songy v češtině), a 1. listopadu s ním vyrazí na turné po Česku.

Gaia Mesiah znovu vstává z popela: V září vydá po jedenácti letech novou desku Excellent Mistake

Xindl X
22. 11. - 20. 12.
Termíny

Xindl X letos oslaví už 10 let na scéně a pro své fanoušky má hned několik překvapení. Na konci září je potěší novou deskou Sexy Exity, z níž už známe hity Byznys a filmovou skladbu Věčně nevěrná. Novinku pojede podpořit na svém největším turné, které odstartuje v Kladně a bude zakončeno třemi koncerty v pražském Lucerna Music Baru. Hosty budou Sabina Křováková, Petr Lüftner a Mirka Miškechová, kteří se objeví na novém albu v duetech.

Chodrockfest v Domažlicích: S Mirai bavil diváky Richard Genzer, hráli i Alkehol nebo Xindl X

Jelen 
16. 11. - 15. 12. 
Termíny

I skupina Jelen pojede po nabité festivalové sezóně podzimní turné, na které si přizvala speciálního hosta - dceru legendy české country music Michala Tučného, Míšu. Frontman kapely Jindra Polák k tomu řekl: „Stodola Michala Tučného byl první festival, na kterém jsme kdy hráli. Když jsme se dozvěděli, že po 15 letech své existence skončila, zamrzelo nás to. S konečnou platností jsme si uvědomili, jakého jsme měli v Michalovi úžasného předchůdce, a jak silně ho vnímáme jako jeden z těch lokálních kořenů naší muziky. On pro náš oblíbený žánr udělal nejvíc. Letošní Jelen Tour 2018 zahrajeme na počest Michala Tučného a přizvali jsme k tomu i naši kamarádku Míšu Tučnou. Na koncertech zazní Jelení songy i písně Míšina táty - Michala.“

VIDEO: Jelen a Debbi jsou v novém klipu jako Mars a Venuše

Mandrage
5. 10. - 24. 11.
Termíny

Mandrage naváže na jarní úspěšné a vyprodané turné už počátkem října. Stejně jako v případě jarních koncertů se i na podzim fanoušci kapely dočkají vystoupení plných energie a rockových tónů. Během dvou měsíců navštíví patnáct tuzemských měst a slovenskou Bratislavu. Posluchačům představí nejen novinky z letošní desky Po půlnoci, ale samozřejmě i své největší hity. Předskakovat bude čáslavská kapela Civilní Obrana.

Radiofest v Ústí nad Labem: Finále programu obstarali Jelen a Mandrage s pompézní show

Wohnout
2. 11. - 15. 12.
Termíny

Svaz českých bohémů si už brzy dá dostaveníčko v některých klubech a kulturácích po českých a moravských městech. Wohnout momentálně pracují ve studiu SONO na dokončení desky, která zatím nese pracovní název Máme na míň a vzniká pod vedením Milana Cimfe. Po kapelnímu volnu pojedou Wohnouti v listopadu a prosinci turné k nové desce. Křest proběhne 16. listopadu v pražské Lucerně, kam se kapela vrátí po 14 letech.

VIDEO: Wohnout představují Sladký dřevo z Afriky

Rybičky 48 - Best (Fuck) Off Tour
26. 10. - 15. 12.
Termíny

Na podzim 2018 má kutnohorská kapela připraveno turné Best Fuck Off k vydání dvoualba. Čeká nás dvouhodinová show, při které se můžeme těšit na největší pecky za šestnáctiletou kariéru kapely a k tomu na songy, které často vůbec na koncertech nezaznívají. Největší koncert tentokrát Rybičky 48 plánují v brněnské hale Vodova, kde se nový počin rovnou taky pokřtí.

TOP 15 nejočekávanějších domácích alb podzimu (I.): Lucie, Tomáš Klus, Olympic, Rybičky 48 a další

Thom Artway
7. 11. - 1. 12.
Termíny

Držitel andělské ceny za Zpěváka a Objev roku 2016 představí nové písně z druhé studiové desky All I Know na podzimním klubovém turné. Před sebou má společně s kapelou rovnou tři křty alba (7. 11. v Paláci Akropolis, 21. 11. v Kabinetu Múz v Brně a 1. 12. v Uherském Brodě). Do konce roku bude také reprezentovat současnou českou scénu na zahraničních festivalech (Waves Vienna, Budapest Showace Hub a Mamma festival v Paříži). V listopadu a prosinci pojede navíc turné po Velké Británii a Skotsku.

Thom Artway v Malostranské besedě představil svůj nový klip a prozradil nám novinky

 

Cocotte Minute - Veď mě! tour
13. 10. - 19. 12.
Termíny

Tři roky po comebackovém albu Rituál, kmen a srdce a kmen přicházejí Cocotte Minute s novou studiovou nahrávkou. Ve druhé polovině září vychází EP s názvem Veď mě. Šestitrackové EP, které vzniká pod taktovkou rakouského producenta Mikea Wolfa, představuje kapelu ve vrcholné formě. Místo Lucerna Music Baru, kam Cocotte Minute zavítali na jaře s Pio Squad, je čeká křest a vánoční mejdan 18. a 19. prosince v Paláci Akropolis.

LIVE: Cocotte Minute rozžhavili Prahu, na koncert si vzali fakíry a akrobatku

Text: Hana Bukáčková

Témata: Chinaski, Imodium, Portless, Gaia Mesiah, Rybičky 48, Wohnout, Thom Artway, Jelen, Mandrage, Xindl X, Cocotte Minute

zavřít