BIZÁR: Fanoušci Pink Floyd v šoku. Roger Waters se postavil na stranu Ruska

Vydáno 11.08.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Bývalý člen Pink Floyd Roger Waters si nebral servítky a vyjádřil svůj názor na Joea Bidena. Uvedl, že americký prezident je válečným zločincem a zastal se také Ruska, které napadlo Ukrajinu. V postojích v otázce Tchaj-wanu pak obhajoval také Čínu.

BIZÁR: Fanoušci Pink Floyd v šoku. Roger Waters se postavil na stranu Ruska BIZÁR: Fanoušci Pink Floyd v šoku. Roger Waters se postavil na stranu Ruska

Fanoušci Pink Floyd jsou v šoku. Roger Waters již delší dobu během koncertů vystupuje s fotografií amerického prezidenta Joea Bidona, pod níž je napsáno „válečný zločinec“. Až v rozhovoru s Michaelem Smerconishem pro stanici CNN hudebník vysvětlil, proč podobiznu ukazuje. Šéfa Bílého domu dle svých slov nazývá válečným zločincem z toho důvodu, protože „přilévá na Ukrajině olej do ohně“.

sem vložRECENZE: Roger Waters ve filmu Us + Them připomíná svou výtečnou show. Mohl ale ubrat na politickém apelu

To ale nebylo vše. V pokračování konverzace s moderátorem uvedl, že stojí na straně Ruska, které v únoru zahájilo invazi na Ukrajinu. A podpořil také Čínu v otázce Tchaj-wanu.

Zároveň prohlásil, že kdyby Biden chtěl, přiměl by Zelenského k jednání a válka by okamžitě skončila. On ji však pouze uměle prodlužuje. Prohlášením si k sobě Waters naklonil Rusko, exprezident Dmitrij Medvěděv uvedl: "Na Západě jsou ještě rozumní lidé, ať žijí Pink Floyd!" Naopak Ukrajina z jeho výroku vůbec není nadšená. Ukrajinský velvyslanec v Rakousku Oleksandr Ščerba uvedl, že je Waters "bezcitný, nemilosrdný a zbloudilý člověk".

Zbytek formace se proti slovům někdejšího člena ohradil a na podporu Ukrajiny nahrál skladbu Hey Hey Rise Up. Také fanoušci uvrhli Waterse v nemilost. Skrze sociální sítě mu vzkázali, že má zůstat u svého řemesla a nemotat se do toho, čemu nerozumí. A začali prodávat své vstupenky na jeho This Is Not the Drill Tour, aby tak dali najevo, že s jeho postojem rozhodně nesouhlasí.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Marek Holoubek
Témata: Roger Waters, Pink Floyd, Joe Biden, Ukrajina, Rusko, bizár

zavřít