BIZÁR TÝDNE: Zpěvák Kelly Family byl odsouzen za provozování dětské práce

Vydáno 17.02.2021 | autor: redakce

Německý soud uznal Angela Kellyho vinným z provozování dětské práce a udělil mu pokutu 3000 euro. Někdejší zpěvák a benjamínek Kelly Family v roce 2019 na pódiu zpíval a hrál se svým nejmladším a tehdy čtyřletým synem.

BIZÁR TÝDNE: Zpěvák Kelly Family byl odsouzen za provozování dětské práce BIZÁR TÝDNE: Zpěvák Kelly Family byl odsouzen za provozování dětské práce

Irský zpěvák Angelo Kelly (41), který začal vystupovat s rodinnou kapelou Kelly Family na pódiu, když mu bylo dva a půl roku, byl německým soudem odsouzen za provozování dětské práce.

BIZÁR TÝDNE: Obchodní řetězec Lidl vydal album s názvem Všechno ostatní je nesnesitelné

V létě 2019 přivedl při koncertu pod otevřeným nebem na pódium svého nejmladšího, tehdy čtyřletého, syna. Zazpíval s ním například cover verzi písně What a Wonderful World od Louise Armstronga. William Kelly zůstal na pódiu přibližně 30 minut, během nichž hrál a zpíval spolu s rodinou Kellyových.

Německý zákon na ochranu dětí zakazuje práci nezletilých do 15 let. Děti od tří do šesti let mohou být součástí hudebního vystoupení, a to v maximální délce dvou hodin. Pouze ale s oficiální povolením úřadů.

Děti zároveň mohou vystupovat jen mezi osmou hodinou ranní a pátou odpolední. William podle německých úřadů z pódia odešel až dlouho po osmé hodině večerní. Bavorský soud tak vystoupení vyhodnotil jako protizákonné a Angelu Kellymu udělil pokutu 3000 euro.

„Jsem otec a blaho mých dětí je pro mě na prvním místě. William není a nikdy nebyl nucen, aby se účastnil našich koncertů. A pokud se tak stalo, tak proto, že si to přál,“ uvedl Angelo Kelly na svém facebookovém profilu.

BIZÁR TÝDNE: Diamant za 24 milionů dolarů na čele máš

Kellyho právní zástupce Julian Ackermann uvedl, že interpretace „krátkého vystoupení dítěte na pódiu v přítomnosti jeho matky, sourozenců na koncertě svého vlastního otce“ jako nelegální a dětskou práci je „velmi vzdálené od reality“. Angelo Kelly se proti rozsudku odvolal.

oh, foto: archiv iREPORT
Témata: Kelly Family, Angelo Kelly, Louis Armstrong

zavřít