Co pod stromeček: 13 tipů na hudební dárky podle redakce iREPORTu

Vydáno 06.12.2015 | autor: redakce

Taky už si rvete vlasy zoufalstvím, že Vánoce klepou na dveře a vy ještě nemáte dárky? Nezoufejte, pokud vaši milovaní alespoň trochu fandí hudbě, z naší nabídky jim nějaké to překvapení určitě vyberete. Můžete jim darovat zážitek v podobě lístků na Žebřík, Sziget či The Cure, kdo radši poslouchá hudbu doma, určitě nepohrdne Adele nebo Coldplay, příznivce vinylů potěší Anna K. A knihomolové mohou hltat kontroverzní čtení o fenoménu jménem Freddie Mercury.

Co pod stromeček: 13 tipů na hudební dárky podle redakce iREPORTu Kniha Freddie Mercury - Utajený život vzbudila rozruch

Vstupenky na Žebřík
Jako každý rok bude na vyhlášení vítězů hudební ankety Žebřík předáno celkem 30 cen. Vystoupí No Name, Jelen, Kateřina Marie Tichá, Tata Bojs, Mydy Rabycad, Marpo & Trouble Gang a další kapely a DJs. Šestihodinovou show moderují Tomáš Hanák a Barbora Poláková. Po skončení oficiální části pokračuje after party až do rána. Vstupenky můžete koupit za 350 Kč, VIP passy pořídíte za 990 Kč. Ještě výhodněji vás pak vyjde takzvaný vánoční balíček pro dva - dvě základní vstupenky vás budou stát 590 Kč a dva VIP passy 1 690 Kč. Předprodej: Plzeňská vstupenka, Ticketportal, Ticketpro, Eventim, Ticketstream



Anna K. - Relativní čas (vinyl)
Zatím poslední album oblíbené zpěvačky vychází na vinylu. Deska Relativní čas je v prodeji od roku 2011 a její vinylová edice čítá 500 kusů, přičemž těm nejrychlejším zájemcům věnovala Anna K. i podpis. A protože vinyly jdou v poslední době znovu na dračku, je třeba si s koupí pospíšit - náklad je totiž už skoro rozebrán. Pokud tedy chcete věnovat svým blízkým LP Anny K., máte poslední šanci. (Hana Poláchová)

Anna K. vydá Relativní čas na vinylu, novou desku chystá na příští rok

Coldplay - A Head Full Of Dreams

Ideální hudební dárek pro všechny fanoušky popové hudby, tím je v pořadí již sedmé album z dílny Coldplay A Head Full of Dreams. Fanoušky mohl naladit první vydaný singl Adventure Of A Lifetime, který se dočkal vtipného videoklipu s opicemi. Kromě něj pak deska obsahuje hosty, jako jsou Beyoncé, Noel Gallagher nebo Tove Lo. Album vyšlo 4. prosince, v Česku pod vydavatelstvím Warner Music. (Matěj Chalupa)

Knihy Bigg Boss
Vydavatelsví Bigg Boss, to už dávno není pouze rapová hudba. Po úspěšné sérii Kmeny/Kmeny 0 přinesl label letos na trh hned čtyři publikace. Po katalogu k výstavě umělců Načeradský, Bolf, Typlt sepsal své vzpomínky na formování a fungování tuzemské hudební scény Ivo Pospíšil v knize Příliš pozdě zemřít mlád. Na konci října vyšla unikátní kolekce fotografií naturistických komunit Přirozeně a nejnověji na téměř třech stovkách stran mapuje svou uměleckou tvorbu Lubomír Typlt, člen skupiny WWW. (Ondřej Bambas)

RECENZE: Ivo Pospíšil a jeho neobyčejné zážitky

Vstupenky na Wolf Alice 
Pokud někdo z vašich blízkých vyhledává nové hudební objevy, tak ho lístky na únorový koncert britských Wolf Alice dozajista potěší. Tato čtyřčlenná kapela v čele s kráskou Ellie Rowsell svým červnovým debutem My Love Is Cool uhranula kritiku, která nešetřila superlativy, ale i běžného posluchače. Vystoupili na největších světových hudebních festivalech, mají za sebou turné po USA a teď je konečně na řadě i střední Evropa. Wolf Alice předvedou svou fúzi grunge a intimního popu 26. února v pražském Paláci Akropolis. Vstupenky jsou k dostání za skvělou cenu 360 Kč. (David Stoklas)

Vstupenky na The Cure
Hledáte vhodný dárek pro své melancholické potomky? Rodiče, kteří prožili mládí v osmdesátkách? Nebo snad chcete podělit něčím výjimečným sebe? S lístky na The Cure nemůžete šlápnout vedle! Po osmi letech se britská kapela znovu vrací do České republiky a svůj repertoár plný zaláskovaných, bolestných i snivých songů představí pražské O2 areně 22. října příštího roku. (Simona Knotková)

Freddie Mercury - Utajený život
Kontroverzní kniha ruské novinářky Mariam Ahundové nahlíží na život legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho zcela odlišným způsobem, než je obvyklé. Autorka strávila několik let zevrubným studiem všech dostupných materiálů a biografií Mercuryho a našla v nich do nebe volající nesrovnalosti, omyly i vyložené lži. Ve své knize se snaží Freddieho jméno očistit od nánosu pomluv ze strany bulváru a některých "přátel". Vykresluje Freddieho jako velmi citlivého, nepříliš šťastného a zároveň hluboce věřícího člověka. Zpochybňuje  rovněž řadu mýtů o Mercuryho skandálním intimním životě a drogových excesech.  (anotace Paperback)

Vstupenky na Sziget 
Hezkým vánočním dárkem mohou být vstupenky na týdenní letní festival Sziget v Budapešti, kam v posledních letech zavítalo vždy přes 400 tisíc lidí. Další ročník proběhne opět na ostrově Obudai, od 10. do 17. srpna 2016. Maďarský festival je dvojnásobným držitelem evropského ocenění EFA Best Major Festival a na jeho pódiích v minulosti vystoupili například Prince, OutKast, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Blur, Kings of Leon nebo Robbie Williams. Už byla oznámena první jména aktuálního ročníku, a tak se návštěvníci již teď mohou těšit na Johna Newmana, Naughty Boye, M83 nebo kapely Bring Me The Horizon a Sigúr Ros. Zájemci o levnější vstupenky, které se budou postupně zdražovat, najdete na www.szigetfestival.cz. (Daniel Maršalík)

Festivaly 2016: Sziget nabízí výhodné vstupy, Pohoda a Colours hlásí první hvězdy

Kvalitní merchandise
Nebojte se darovat kvalitní merchandise oblíbené kapely. Pokud ho v České republice neprodávají, poštovné za objednání ze zahraničí už vaši peněženku nezruinuje. Nedoporučujeme spoléhat se na eBay, objednávejte raději přímo z eshopů na webových stránkách kapel. Například triko The Prodigy začíná na ceně 20 euro a poštovné vás vyjde na 8 euro, triko The Roots pořídíte od 15 dolarů a poštovné vás vyjde na 17 dolarů. Od německých Bonaparte seženete nejlevnější triko za 15 euro a poštovné vás vyjde na 9. No nekupte to, když máte jistotu, že obdarovaný dostane originál a peníze jdou kapele rovnou do kapsy, bez marže obchodníkovi! (Hedvika Pajerová)

Adele - 25 
Na hudebním trhu letos o Vánocích určitě nebude větší trhák než nové album Adele. Jen za první týden se celosvětově prodalo kolem 5,7 milionu kopií a davy lidí se pro něj do obchodů řítí dál. Najdete na něm aktuální hit Hello a dalších 10 písniček, mezi kterými nechybí intimní malady i výrazné melodie. Adele autorsky a produkčně spolupracovala s řadou hvězd světového popu (Max Martin, Bruno Mard, Ryan Tedder atd.) a po skoro 5 let staré desce 21 se jí podařil velkolepý comeback. (Josef Martínek)

HITPARÁDY (23.): Královna Adele překonala s deskou 25 historické rekordy v prodeji

Trička z dílny Amplifield
Jde sice výhradně o trika na motivy rockových a tvrdších žánrů, ale zato jsou kvalitní a hlavně originální. Rozpoznáte trička Amplified a jiných prodejců, ne li kopírek, ne-li Vietnamců. A ceny tomu neodpovídají, naopak jsou trika levnější než od již zmíněnných prodejců, 490,- za kvalitu, kterou oceňují i sami hudebníci, zaplatíte rádi. A přitom jimi nepotěšíte jen rockery, vždyť třeba i Justin Bieber chodí v triku Metalliky... (Jan Mareš)

Vstupenky na Brutal Assault
Mezi metalisty je tato akce vysoce ceněná, svědčí o tom i rekordní návštěvnost letošního ročníku. Množí se hlasy upozorňující, že vzhledem ke kapacitě josefovské pevnosti se pořadatelé pomalu blíží stoprocentnímu naplnění areálu. Nechávat nákup vstupenky na poslední chvíli se tedy příští rok může vymstít. Vždyť už první vlna oznámených kapel slibuje opravdu brutální zážitky. Jen namátkou: Agnostic Front, Arch Enemy, Destruction, Exodus, Insomnium, Ministry, Moonspell, Obituary, Satyricon, Septicflesh, Terror nebo The Black Dahlia Murder. I nadále je navíc možné zakoupit zvýhodněný balíček, tedy vstupenku + knihu o historii festivalu. (Tomáš Rumler)

Dřevěná sluchátka Jivo Elements
Chcete svoji oblíbenou muziku poslouchat nejen kvalitně, ale i stylově? Zkuste dřevěná sluchátka například od firmy Jivo Elements. Přírodní, palisandrové dřevo ze kterého je tělo sluchátek vyrobeno je díky svým vlastnostem stálá volba k výrobě hudebních nástrojů. Faktor dřeva se taky výrazně podepisuje na lepší zvukové kvalitě. Zatímco se konkurenční produkty tohoto typu pohybují v řádu tísíců, Jivo Elements nosí cenovku 850 korun. Balení obsahuje samozřejmě ušní nástavce a obal vyrobený z recyklovaného materiálu. (Filip Pešta)

zavřít