Na co se těšit v dubnu: Na turné vyráží Mig 21 nebo Arakain, ze zahraničí dorazí Tommy Cash, Ghost či Leoniden

Vydáno 04.04.2022 | autor: Barbora Kubalová

Koncertní sezóna už naplno běží a my pro vás máme opět několik tipů, kam za hudbou. Na turné budou v dubnu brázdit Česko Mig 21, Arakain, Kryštof či Sebastian s Adamem Mišíkem, koncert v O2 universum pak chystá kapela Jelen. Ze zahraničních interpretů se můžeme těšit na Tommyho Cashe, Leoniden, Ghost, 5 Seconds of Summer, Julien Baker, Hanse Zimmera nebo dodie. A pokud byste raději vyrazili ven chytat první sluneční paprsky, zahajte festivalovou sezonu s Majálesy v Praze a Hradci Králové.

Na co se těšit v dubnu: Na turné vyráží Mig 21 nebo Arakain, ze zahraničí dorazí Tommy Cash, Ghost či Leoniden Na co se těšit v dubnu: Na turné vyráží Mig 21 nebo Arakain, ze zahraničí dorazí Tommy Cash, Ghost či Leoniden


Kryštof
(turné)
30. 3. - 11. 4. 2022

Od 30. března jsou Kryštof opět na cestách. Na jejich JenomPísničkyTour se můžete těšit na koncerty spojené s vyprávěním obohaceným otázkami od diváků. Každá tříhodinová show je tak unikátní a kromě povídání nabídne známé i méně známé písně v neobvyklých aranžích včetně novinek z aktuálního alba.

RECENZE: Kryštof se na Halywůdu nehoní za aktuálními trendy, písně jsou beztarostné a plné optimismu

Mig 21 (turné)
2. - 28. 4. 2022

Mig 21 hlásí návrat na koncertní pódia. Sadu jarních koncertů odstartovali vystoupením na Žebříku v Plzni a následným koncertem v Chebu, šňůru pak zakončí klasickým trojkoncertem v pražském Lucerna Music Baru, a to v termínech 26., 27. a 28. dubna. Mezitím navštíví Mladou Boleslav, Pelhřimov a Písek.

LIVE: Mig 21 roznesli pražskou Lucernu na kopytech, vzduchem létaly kalhotky

„JARO22 bude ve znamení radostného setkávání lidí, neboť i to patří k hodnotám, které jsou válkou na Ukrajině napadeny. Takže se chystáme pokračovat v tom, co jsme nakousli na podzim a vtrhnout s naším nejčerstvějším programem do míst, která jsme na podzim ještě nestihli a učinit tak k plnému uspokojení našich příznivců s tím, že část výtěžku věnujeme na humanitární sbírku SOS UKRAJINA," říká Jiří Macháček.

Tommy Cash
6. a 7. 4. 2022, Roxy, Praha

Estonský rapper, inovátor a provokatér vystupuje v Česku poměrně často, ať už v rámci klubových koncertů nebo na velkých festivalových pódiích. V obou případech si se svým “post-soviet rapem” dokáže snadno získat srdce místního publika. Nyní přiveze do Prahy své aktuální EP Moneysutra, na kterém ho podpořil hvězdný producent Diplo, nebo rappeři $uicedeboy$, Riff Raff, BONES a Eldzhey. Vstupenky kupujte zde.

Arakain (turné)
8. 4. - 27. 5. 2022

Arakain letos slaví čtyřicet let. Při té příležitosti vyráží na turné, které odstartuje už 8. dubna v třebíčském klubu Roxy. Pokračovat bude kapela přes Vysoké Mýto, Prahu, Brno či Pardubice až do Mrákova, kde v květnu zakončí první část šňůry. Na druhou se vydá na podzim, vyvrcholí pak lednovým koncertem v O2 universum.

ROZHOVOR | Honza Toužimský (Arakain): Lehká nervozita nebo tréma je vždycky k dobru věci

Cocotte Minute (turné)
8. 4. - 14. 5. 2022

Cocotte Minute, Elektrïck Mann vyrazí v dubnu na společné turné. Čítat bude celkem deset zastávek po celé České republice, odstartuje v Brně a zakončeno bude v Praze. Na vybraných místech navíc interprety doplní Vojtaano, který doufá, že ho společná šňůra zocelí. Má totiž poslední dobou pocit, že měkne. "Hodláme to pojmnout fakt vostře," potvrzuje mínku zpěváka frontman Cocotte Minute Zeller. Ne nadarmo se totiž turné jmenuje V.i.p.iče.

Jelen
10. 4. 2022, O2 universum, Praha

V O2 universum měla kapela Jelen vystoupit už v závěru minulého roku. Koronavirus jí však zhatil plány a původně prosincový koncert se uskuteční 10. dubna. Formace na něm zahraje novinky z desky Věci a sny i své největší hity. Předskokankou jí bude Kateřina Marie Tichá s Bandjeez.

Hans Zimmer
20. 4. 2022, O2 arena, Praha

Po dvou přesunech termínu se konečně dočkají vytouženého koncertu všichni fanoušci filmové hudby. Po čtyřech letech se totiž vrací Hans Zimmer a to opět ve velkém stylu. S kapelou za zády a v doprovodu symfonického orchestru představí ty největší filmové hity, které dobře známe např. z Pirátů z Karibiku, Počátku, Interstellar, nebo nejnovější Duny. Není divu, že je koncert už dlouho vyprodán.

Leoniden
21. 4. 2022, Lucerna Music Bar, Praha

Roztančená indie banda z Německa si české fanoušky oblíbila a oni si zase oblíbili ji. Jezdí k nám často a rádi, takže je letos u nás uvidíme hned dvakrát - kromě červnové návštěvy v Brně, kde budou předskakovat Billy Talent, chystají také samostatný, již vyprodaný, koncert v Lucerna Music Baru. Jako support se představí hned dvě hvězdy české indie scény: kapely The Valentines a I Love You Honey Bunny.

Pražský Majáles
23. 4. 2022, Letiště Letňany, Praha

Majálesovou sezonu zahájí Pražský Majáles na letišti v Letňanech. Kromě tradičního průvodu centrem města se můžeme těšit na  line-up nabitý těmi největšími tuzemskými hvězdami napříč žánry: od Mirai a Marka Ztraceného přes Vypsanou Fixu, Poletíme? a Sofijana Medjmedj až po Yzomandiase, Viktora Sheena a Kontrafakt. A to není ani zdaleka vše! Vstupenky za nejvýhodnější ceny a třeba i s pivem zdarma seženete na majálesovém webu.

Sebastian + Adam Mišík (turné)
24. 4. - 6. 5. 2022

V dubnu vyrazí Sebastian na koncertní mini šňůru, kterou odstartuje v pražském Rock Café. Pokračovat bude přes Brno do Vratislavic u Liberce, kde se představí v klubu 101010. Fanouškům slibuje výběr těch největších hitů i zcela nový singl, který poprvé naživo uslyší právě na koncertech. Speciálním hostem na všech vystoupeních bude Adam Mišík, s nímž má hudebník duet Cizinka. Vstupenky zakoupíte zde.

Příběh českého hitu: Sebastian - Toulavá

Ghost
24. 4. 2022, O2 arena

Skupina švédských “bezejmenných ghúlů” kolem Tobiase Forgea, známého spíše pod jménem Papa Emeritus, se už dávno vymanila ze škatulky heavy metalové kapely. Vzhledem k bezejmennosti členů schovaných pod maskami si může dovolit i nějaké ty personální kotrmelce a nemilosrdně mířit stále výš. Na podporu své nejnovější desky Impera tak vyrážejí na své dosud největší evropské turné, které nemine ani Prahu. O support se na celém turné postarají kapely Uncle Acid & The Dead Beats a Twin Temple. Lístky jsou v prodeji v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Julien Baker
29. 4. 2022, Rock Café, Praha

Jedna z nejvýraznějších současných písničkářek si získala pozornost díky svým syrovým a upřímným skladbám. Úspěch sklidila i na svém prvním, vyprodaném, koncertě v České republice v roce 2018. Teď se vrací se svou třetí řadovou deskou Little Oblivions a také s předkapelou Ratboys. Vstupenky kupujte zde.

5 Seconds of Summer
29. 4. 2022, O2 universum, Praha

S uvolněnými opatřeními se do České republiky vrací také zahraniční interpreti. Mezi ně patří i 5 Seconds of Summer, kteří měli v Praze vystoupit už loni v květnu. Tuzemským fanouškům představí aktuální desku Take My Hand.

dodie
30. 4. 2022, Roxy, Praha

Britská zpěvačka Dodie Clark, jinak známá jen jako dodie, začala svou kariéru budovat na Youtube, a to v pouhých 16 letech. Od té doby toho stihla opravdu hodně. Vydala tři EP, napsala autobiografickou knihu a loni konečně spatřila světlo světa i její první dlouhohrající deska Build a Problem. Jako support s sebou přiveze další talentovanou krajanku Sodie. Vstupenky najdete zde.

Text: Barbora Kubalová, foto: Denisa Votápková, Lukáš Matoušek, Marek Holoubek, Bára Nosková
Témata: Kryštof, Mig 21, Tommy Cash, Arakain, Jelen, Leoniden, Hans Zimmer, Sebastian, Adam Mišík, Ghost, Julien Baker, 5 Seconds of Summer, Cocotte Minute, dodie

zavřít