Před deseti lety zemřel Václav Havel, v Rock Café na něj zavzpomínají při veřejné debatě

Vydáno 15.12.2021 | autor: redakce

V sobotu 18. prosince uplyne již deset let ode dne, kdy nás navždy opustil Václav Havel. Ať už jako disident, prezident nebo osobnost, která nikdy neztratila své hodnoty a morální zásady, byl nejen pro českou společnost symbolem lidskosti. Svými slovy a činy zcela zásadně ovlivnil lidi po celém světě a v mnoha zemích je dodnes ikonou boje za svobodu, lidská práva a demokracii.

Před deseti lety zemřel Václav Havel, v Rock Café na něj zavzpomínají při veřejné debatě Před deseti lety zemřel Václav Havel, v Rock Café na něj zavzpomínají při veřejné debatě

Rock Café připravilo na nadcházející sobotu ve spolupráci s pořadateli akce 10 let bez Václava Havla veřejnou debatu, která má připomenout jeho osobu a také dlouholetou práci – to vše za účasti jeho kolegů a přátel.

Václav Havel - Oslovil svět rock'n'rollu, undergroundu i jazzu, hrály mu světové hvězdy i Česká filharmonie

Jaký byl Václav Havel mimo záběry kamer a fotoaparátů? V čem tkvěla jeho výjimečnost? A proč v dnešní době jeho osobnost naší společnosti tak chybí? Proč později vznikl pojem havlista a co vlastně znamená? Na tyto a další otázky se bude moderátor debaty, novinář a reportér Václav Dolejší, snažit najít odpovědi společně s jejími hosty. Ti budou celkem čtyři – senátor Pavel Fischer, ekonom a někdejší poradce prezidenta Tomáš Sedláček, spisovatel, popularizátor společenské etikety a bývalý tiskový mluvčí prezidenta Ladislav Špaček a disidentka a novinářka Petruška Šustrová.

Zapojit se můžete i vy. Debata poběží v divadle Rock Café, kde se také budete moci živě ptát hostů na libovolné dotazy ohledně Václava Havla. A pokud se z jakéhokoliv důvodu nemůžete zúčastnit osobně, debatu bude Rock Café vysílat také online, v tom případě stačí otázku napsat do komentářů u videa. Pokud bude prostor, moderátor je zařadí. Vysílání poběží na Facebooku a Youtube kanálu klubu a také na sociálních sítí vybraných partnerů.

TZ, foto: Rock Café
Témata: Rock Café, Václav Havel, Václav Dolejší, debata

zavřít