TOP 10 nejposlouchanějších rockových kapel na Spotify: Coldplay, Beatles, Linkin Park a další

Vydáno 19.07.2017 | autor: Josef Martínek

Fenomén streamování hudby nabral v posledních letech na obrátkách, a dnes už data z platforem jako Spotify či Deezer musí chtě nechtě brát na vědomí i ti největší konzervativci. Proto je zajímavé si projít, kteří interpreti se těší největšímu počtu přehrání - v tomto případě se podíváme na zoubek rockovým kapelám na Spotify. 

TOP 10 nejposlouchanějších rockových kapel na Spotify: Coldplay, Beatles, Linkin Park a další TOP 10 nejposlouchanějších rockových kapel na Spotify: Coldplay, Beatles, Linkin Park a další


1) Coldplay

Na úplné špičce se drží Coldplay. Britská kapela vydala dosud sedm studiových alb, k nimž před pár dny přibylo i nové EP Kaleidoscope, fanoušci tedy mají z čeho vybírat. Největší popularitě se z jejich písní momentálně těší Something Just Like This, kterou nahráli s The Chainsmokers, hned v závěsu je ale nezapomenutelná The Scientist. 

RECENZE: Rozjasnění Coldplay se snaží hlavně neurazit

2) Twenty One Pilots

Fenoménem posledních dvou let je kapela Twenty One Pilots, kterou jsme loni hned dvakrát mohli vidět i v České republice. Masovou oblibu si získaly písně z alba Blurryface, není tedy divu, že na čele žebříčku nejpřehrávanějších jsou právě ony. Nejvíc právě fanoušci poslouchají hitovku Ride. 

LIVE: Twenty One Pilots v Praze: Jak udělat z Tipsport Arény neuvěřitelně boží místo

3) The Beatles

Naprostou stálicí jsou legendární Beatles. Ať zrovna letí jakýkoliv trend, "brouci" si svoje posluchače stále najdou. Nedávno navíc poslechovost svých skladeb podpořili vydáním reedice desky Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Nejpřehrávanější písní od Beatles je Here Comes The Sun. 

vložte odkaz, text nemažte



4) Linkin Park

Novým albem One More Light sice Linkin Park své skalní fanoušky docela namíchli, protože se vydali čistě popovou cestou, poslechovost však mají nové písně dobrou. Tři z nich se drží na čele žebříčku přehrávanosti, nejčastěji si lidé pouští Good Goodbye. Ze starších hitovek nejvíc boduje Bleed It Out. 

LIVE: Linkin Park v Praze dokázali, že stále kralují pódiím. Aerodrome festival jim ležel u nohou

5) Red Hot Chili Peppers

Loni sice Red Hoti vydali nové album The Getaway, se kterým přijeli i do Prahy, v první pětce jejich nejpřehrávanějších písní ale žádnou z jeho položek nehledejte. V popředí se drží osvědčené klasiky ze starších desek, nejvíc se posluchači vrací k Otherside. 

6) Panic! At The Disco 

Šesté místo bude pro Evropany možná překvapivé, Panic! At The Disco totiž nejsou v našich končinách zas tak profláklým jménem jako jejich kolegové v žebříčku. V zámoří ale patří k nejpopulárnějším kapelám. Minulá deska Death Of A Bachelor dokonce dobyla albový žebříček Billboardu. Právě z ní je momentálně nejpřehrávanější song skupiny - jmenuje se stejně jako album.

7) Metallica

Ikonická kapela sice loni vydala nové album Hardwired...To Self-Destruct, jenže co naplat, fanoušci si stejně radši pustí starší songy z  osmdesátých a devadesátých let. Nejraději se vracejí k plouživé Nothing Else Matters. Příští rok uvidíme Metalliku i u nás - 2. dubna bude v pražské O2 areně jistě narváno. 

Metallica v Praze! K lístkům na koncert dostanete zdarma nové album

8) Arctic Monkeys

Také jedna z nejžádanějších indie rockových kapel má v žebříčku své místo. Její úspěch je o to pozoruhodnější, že poslední album vydala už před čtyřmi lety. Přesto jsou jejich desky přehrávanější než třeba Green Day, Rolling Stones nebo Nirvana, kteří všichni skončili až ve druhé desítce. Nejvíce fanoušci vyhledávají song Do I Wanna Know?

9) Queen 

Po Beatles se jedná o druhou nejstarší kapelu v žebříčku - letos si Queen připomínají už 47 let od založení. Na rozdíl od liverpoolských kolegů jsou ale dodnes funkční, v listopadu dokonce přijedou koncertovat do Prahy, když se za mikrofon opět postaví Adam Lambert. Možná zahrají i svou nejpopulárnější písničku na Spotify, kterou je Don't Stop Me Now. 

10) Fall Out Boy

Svou sedmou studiovku Mania vydají Fall Out Boy v září, do té doby si ale bohatě vystačí s již známým repertoárem. O jeho vyrovnanosti svědčí skutečnost, že prvních pět nejpřehrávanějších songů americké kapely je z pěti různých desek. Úplně nejvyhledávanější skladbou je Centuries z předloňské American Beauty/American Psycho. 

Pořadí na dalších místech první dvacítky najdete na webu NME. 

Témata: Coldplay, Twenty One Pilots, The Beatles, Linkin Park, Red Hot Chili Peppers, Panic! At The Disco, Metallica, Arctic Monkeys, Queen, Fall Out Boy

zavřít