TOP 14 nejočekávanějších alb roku 2018 (I.): Judas Priest, Ariana Grande nebo Fall Out Boy

Vydáno 16.01.2018 | autor: Andrea Štipčáková

O novou hudbu nebude nouze ani v tomto roce. Novou desku plánuje vydat hned několik zahraničních hvězd a my jsme pro vás sestavili žebříček těch nejočekávanějších. V první části našeho seriálu vám představíme alba Camily Cabello, Nicka Jonase, Fall Out Boy, Justina Timberlakea, Judas Priest, Charlieho Putha, Ariany Grande, nebo Nicki Minaj.

TOP 14 nejočekávanějších alb roku 2018 (I.): Judas Priest, Ariana Grande nebo Fall Out Boy TOP 14 nejočekávanějších alb roku 2018 (I.): Judas Priest, Ariana Grande nebo Fall Out Boy

Camila Cabello – Camila

Camila Cabello, bývalá členka skupiny Fifth Harmony, se pokouší prorazit se svou debutovou deskou Camila. Tu vydala 12. ledna pod záštitou Epic Records. Na albu o dvanácti písních spolupracovala především s kanadským producentem a vítězem Grammy Frankem Dukesem. První vydanou skladbou se stal song Havana, jenž dvacetiletá zpěvačka nahrála s americkým rapperem jménem Young Thug. Na desce se nachází také ve zremixované verzi, o kterou se postaral Daddy Yankee.

RECENZE: Nick Jonas se na Last Year Was Complicated naváží do bývalky

Nick Jonas

Album Last Year Was Complicated vydal Nick Jonas už před dvěma lety a ohledně nové desky své fanoušky pořádně napíná. V prosinci uvedl že ji můžeme očekávat v prvních měsících roku 2018. Více však neprozradil, a tak je název stále zahalen pod rouškou tajemství. Americký zpěvák pouze přiblížil, že bude nové CD od toho posledního trochu odlišné. Jeho příznivci mohou očekávat spoustu party songů, ale také písní, které vás donutí sednout si a přemýšlet o svém životě. 

Fall Out Boy – MANIA

19. ledna se na pultech objeví už jedenáctá deska rockové kapely Fall Out Boy, která ponese název MANIA. Původně mělo album vyjít už v minulém roce, skupina se však na poslední chvíli rozhodla datum jeho vydání přesunout na pozdější termín. Na novince americké formace se bude nacházet celkem deset skladeb, z nichž čtyři už její fanoušci velmi dobře znají. Zazpívat si je pak budou moci společně s Fall Out Boy na jednom z koncertů chystaného turné THE MANIA, na které uskupení vyrazí 28. února.

VIDEO: Justin Timberlake je v novém videoklipu vynálezcem z budoucnosti

Justin Timberlake – Man Of The Woods

V uplynulém měsíci popovou scénu doslova zahltil Justin Timberlake. Nejprve prozradil, že jeho nové řadové album Man Of The Woods vyjde 2. února, poté vyslal do světa videoklip k singlu Filthy, a nakonec příznivce seznámil také s kompletním tracklistem desky. Fanoušci si budou moci poslechnout hned šestnáct nových skladeb, na kterých se kromě šestatřicetiletého Američana podíleli také Pharrell Williams, Timbaland či Alicia Keys. Zpěvák zároveň prozradil, že jej při psaní novinky hodně inspirovala rodina.

Judas Priest – Firepower

Po čtyřech letech se rozhodla nové studiové album vydat také anglická heavymetalová skupina Judas Priest. Vydání Firepower je naplánováno na 9. března a nabídne celkem čtrnáct skladeb včetně Lightning Strike, kterou formace uvedla na začátku ledna letošního roku. Novinku produkoval Tom Allom, jeho pravou rukou pak byl Andy Sneap. 12. června se kapela představí také tuzemským fanouškům, v Plzni odehraje koncert s Megadeth.

Judas Priest se vrátili do Česka: Rob Halford a spol. si zakřičeli v Brně

Charlie Puth - Voicenotes

Své album vydá letos také šestadvacetiletý hudebník Charlie Puth. O datu, kdy vypustí jeden z nejpopulárnějších zpěváků současnosti desku Voicenotes, se však zatím pouze spekuluje. Nejpravděpodobnější se však zdá být pátek 11. května. Titulní skladbou by měla být píseň Attention, která v loňském roce ovládla žebříčky hitparád. V říjnu pak interpret představil song How Long, který zaujal především zajímavě zpracovaným videoklipem.

Ariana Grande

K nejočekávanějším albům roku 2018 se řadí také nové CD Ariany Grande, stejně jako Nick Jonas však jeho název ani přesné datu vydání neprozradila. O tom, že na novinku zpěvaččini fanoušci dlouho čekat nebudou, svědčí její instagramové videu z počátku ledna, v němž příznivcům zaslala ukázku ze zatím neznámé písně. V loňském roce se jméno Ariany Grande skloňovalo především v souvislosti s teroristickým útokem v Manchesteru, při kterém zahynulo dvaadvacet lidí. Hudebnice následně uspořádala na podporu rodin obětí a zraněných benefiční koncert One Love Manchester.

text: Andrea Štipčáková

Témata: Camila Cabello, Nick Jonas, Fall Out Boy, Justin Timberlake, Judas Priest, Charlie Puth, Ariana Grande

zavřít