Trendy na YouTube: Rihanna v únoru získala první místo za twerk!

Vydáno 08.03.2016 | autor: Hedvika Pajerová

Čím žila internetová komunita v únoru 2016? Kdo byl nově nejvyhledávanějším hudebníkem na YouTube? Nebo se uživatelé zajímali spíše o filmy než o muziku? Sestavili jsme pro vás žebříček celosvětově nejtrendovějších vyhledávacích dotazů v kategorii Umění a zábava.

Trendy na YouTube: Rihanna v únoru získala první místo za twerk! Rihanna byla v únoru hvězdou YouTube

Rihanna

Hitem měsíce se jednoznačně stal nový singl Rihanny s názvem Work. Barbadoská kráska ho zveřejnila teprve ke konci února, ale její vysportovaná postava v síti, twerkování a šikovné tanečnice jí vynesly na první místo nejtrendovějších vyhledávání na YouTube. A jak taková obliba vypadá v konkrétních číslech? 80 milionů zhlédnutí a milion a půl pochvalných palců pro Rihannu a jejího parťáka za mikrofonem Drakea. Dotazy "work rihanna", "work" a "rihanna" se umístily v první čtyřce nejtrendovějších výrazů měsíce února.

VIDEO: Jen pro kategorii 18+: Rihanna twerkuje na Drakeově klíně



Deadpool

Nový film amerického režiséra Tima Millera měl sice premiéru už 21. ledna, ale ani v únoru na něj YouTube komunita nezapomněla. Trailery a scény z kritiky i veřejností skvěle hodnoceného filmu dosahují milionů zhlédnutí. Odběratelé přibývají a distributor 20th Century Fox, který videa na svůj kanál nahrává, si mne ruce. Vyhledávaným výrazům "deadpool" a "deadpool trailer" patří v únoru skvělé třetí a páté místo.

Trendy na YouTube: V lednu frčeli rapper Nicky Jam, David Bowie i hudební reality show

 Lady Gaga

Americká zpěvačka a herečka měla v únoru několik živých vystoupení, za která získala pochvalu fanoušků i kritiků. Její originální podání americké hymny během finále Super Bowlu bylo prozatím nejsledovanějším z nich a pomalu se blíží k hranici deseti milionů. Pozadu nezůstává ani performance s živou kapelou z předávání cen Grammy nebo emotivní Til It Happens To You na Oscarech. Kromě záznamů vystoupení zazářila Lady Gaga na YouTube i ve spojení se značkou Intel. Díky své únorové aktivitě byla celosvětově šestou nejvyhledávanější.

Bude Lady Gaga znovu dychtit po krvi? Zpěvačka si zahraje i v další řadě American Horror Story

One Call Away

Název hitovky amerického popového zpěváka Charlieho Putha se stejně jako v lednu drží mezi nejtrendovějšími výrazy vyhledávanými na YouTube. I když se Charlie do širšího povědomí dostal hlavně díky videoklipu s Wizem Khalifou ke skladbě See You Again, který se stal celosvětově nejsledovanějším hudebním videem roku 2015, ani jeho vlastní skladba One Call Away nezůstává pozadu. V únoru na YouTube bodovaly její covery, které dosahují milionů zhlédnutí.

Trump

Že Donald Trump nepatří do kategorie Umění a zábava? To je pravda jen do chvíle, než si z kontroverního politika začne celý svět utahovat. A i když je termín voleb stanoven až na začátek listopadu, potenciální budoucí prezident USA už teď přitahuje nemalou pozornost. Vysloužil si například kapitolu v oblíbené Last Week Tonight show anglického politického satirika Johna Olivera, The Tonight Show amerického komika Jimmyho Fallona nebo sestřih nejbizarnějších výroků, který dal s oblíbeným seriálem dohromady YouTuber Huw Parkinson pod názvem Winter Is Trumping.

Batman

Premiéra filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti amerického režiséra Zacka Snydera je stanovena na 19. března. MKJ Film Distribution nepodceňuje význam reklamy a do boje o počty zhlédnutí na YouTube se pouští hned s několika zbraněmi. Nejmocnější z nich, trailer, chytře doplňují působivě zpracované reklamy letecké společnosti Turkish Airlines, ve kterých si hlavní hrdina filmu zahraje titulní roli.

 

Coldplay

Videoklip k víkendové hymně anglických stadionových hvězd byl oficiálně vydán 29. ledna, ale ani následující měsíc o něj zájem neutichal. Hymn For The Weekend je druhým singlem z alba A Head Full Of Dreams, které vyšlo koncem loňského roku. Vedle Coldplay se v něm za mikrofonem i před kamerou objevuje popová diva Beyoncé a počet zhlédnutí šplhá k číslu sto milionů.

zavřít