Imodium

Vydáno 07.01.2012 | autor: Dominik Pavliš

Imodium Imodium

Kapela Imodium nese název podle stejnojmenného léčivého přípravku. Vznikla již v roce 1999 v Broumově a stylově by se dala přiřadit k modernímu rocku či post-grunge. V této době hrála v sestavě Thom, Kárl a Radouš. Až na konci roku 2009 kapelu opustil baskytarista Radouš a nahradil ho Ronoon. Také do skupiny přibrali kytaristu Daniela France. Z jejich diskografie můžeme jmenovat jako první desku nebo EP Sellouts, které spatřilo světlo světa po prvním roce působení. Poté následovalo Brace a v roce 2004 kapela vydala dlouhohrající desku s prostým názvem Imodium. V ten samý rok skupina absolvovala turné se skupinou Divokej Bill a o rok později s Cocotte Minute a Post-it. Následovali desky Stigmata, Akustika (live), Polarity, 9 ½, Valerie a G2 Acoustic stage, které vyšlo i na DVD.

Mezi jejich největší úspěchy se jistě řadí post předkapely na koncertech Avril Lavigne, Bush, Halestorm nebo kanadských Simple Plan v Incheba Areně. V roce 2007 jim byla udělena cena za 3. místo v kategorii Objev roku, kterou každoročně pořádá hudební magazín iReport – Žebřík. Roku 2012 si skupina nadělila dárek v podobě dokumentu s názvem „9 ½“, který mapuje jejich desetiletou éru působení na české scéně.

Jako první skupina přišla s nápadem na takzvané „bytové turné“. Jde o to, že fanoušci de facto rozhodnou o tom, kde bude skupina hrát. Může to být klidně u nich doma (od toho také název bytové turné) či v místní hospodě, louce atd. a kapela si vybere destinace, kde zdarma odehraje pro pár fanoušků z dané lokality akustický koncert.

 

Diskografie:

Sellouts (2000)
Brace (2001)
Imodium (2004)
Stigmata (2007)
Akustika (live) (2008)
Polarity (2010)
Valerie (2013)
G2 Acoustic Stage (2015)

Další články interpreta

Imodium

News

vydáno 13.09.2017

zavřít