LIVE: Divokej Bill oslavil dvacet let, vyprodaná O2 arena aplaudovala vestoje

Vydáno 25.01.2019 | autor: Michal Ivanega

Divokej Bill, kapela, která má na kontě sedm studiových alb a dvacet let nepřetržitě koncertuje, si splnila sen, když svoje narozeniny oslavila v největší české hale - v O2 areně. Vyprodáno bylo již v prosinci.

LIVE: Divokej Bill oslavil dvacet let, vyprodaná O2 arena aplaudovala vestoje LIVE: Divokej Bill oslavil dvacet let, vyprodaná O2 arena aplaudovala vestoje


DIVOKEJ BILL
O2 ARENA, PRAHA
24. 1.

Koncert začal krátce po osmé, když na pódium nakráčela rumunská předkapela Drum Bun. Ta hraje směsici rocku a folku a údajně ji nalezl náhodou sám frontman Vašek Bláha při svých motoristických toulkách po Rumunsku. Podle jeho historky se pak všichni společně potkali a pobavili na tamním festivalu Banát. Formaci oděnou v typických rumunských čapkách a oblecích doprovodil svým zpěvem právě Bláha. Odehrála songy Divokýho Billa v komornějším provedení. Pozornému oku neunikl žertík, kterým si skupina vystřelila sama ze sebe. Drum Bun totiž tvořili samotní členové Divokýho Billa!

FOTOREPORT: Divokej Bill slavil dvacetiny v O2 areně se sedmnácti tisíci fanoušky

Hala byla již kompletně zaplněna, když úderem deváté spustily první tóny hlavní hvězdy. Zpěvák Vašek Bláha při komunikaci s publikem neskrýval dojetí, zmínil narozeniny kapely i své dcery - a také přání hrát v O2 areně každý rok. Ledy se však pořádně prolomily až v okamžiku, kdy zazněl jeden z nejosvědčenějších hitů Divokýho Billa Malování. Zpíval si ho snad každý přítomný.


ŠEVCI, CO SE CHTĚJÍ DRŽET SVÝHO KOPYTA

Celkovému dojmu pomáhal přesvědčivý zvuk. O vizuální stránku se starala efektní světla a trojice LED obrazovek, které ze všech možných úhlů detailně zobrazovaly všechny členy úvalské party i aktuální dění na podiu. I ti nejvzdálenější diváci měli možnost si koncert pořádně užít. Občas se na scéně mihli i kejklíři s ohni či světly, plivat plameny si ostatně v jednu chvíli vyzkoušel také druhý zpěvák Štěpán Karbulka. Kromě toho bylo ovšem pódium spíše střídmé - a ještě že tak. "Ševci, co se chtějí držet svýho kopyta", jak nazval soubor Bláha, se tak skutečně mohli soustředit hlavně na poctivou muziku.

VIDEOROZHOVOR: Divokej Bill - Ve vyprodanou O2 arenu jsme nevěřili, odvaha se ale vyplácí

Mráz po zádech běhal během songu Znamení. Hala se dostávala do stále většího varu. V poslední části vystoupení již skákala skoro celá O2 arena, obzvlášť při písni Plakala. Prvním přídavkem byla skladba Bohužel, zazněl i Pocit a poté se kapela rozloučila Rozárkou, přičemž O2 arena aplaudovala vestoje.

"Odvaha se vyplácí," tvrdí frontman Václav Bláha. A narozeninový večer toho byl důkazem. Nebyla to ovšem jen odvaha, která dostala skupinu do největší české koncertní pódium, ale i vytrvalost a pracovitost. Jsou to vlastnosti, které ji provází už dvacet let. Tento večer byl odměnou pro všechny přítomné, kteří svorně zvolali: "Jsme Divokej Bill!"

text: Michal Ivanega, foto: Radim Hromádko

Témata: Divokej Bill, O2 arena, rock, pop

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít