Papa Roach

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Papa Roach Papa Roach

 

Papa Roach je americká hard rocková skupina založená roku 1993. Členy uskupení jsou Jacoby Shaddix (zpěv), Jerry Horton (sólová kytara, doprovodná kytara, back vokály), Tobin Esperance (baskytara, programming, back vokály) a Tony Palermo (bicí, perkuse). Název Papa Roach má původ u Shaddixova dědečka, Howarda Roatche, jehož přezdívka zněla právě "Papa Roach".

První EP skupiny vyšlo roku 1994, jmenovalo se Potatoes for Christmas, o rok později vyšlo hned další ípíčko Caca Bonita. První plnohodnotné album se objevilo na pultech v roce 1997 a neslo název Old Friends from Young Years. Jako nezávislí umělci pak ještě stihli vydat dvě EP, 5 Tracks Deep a Let 'Em Know, poslední jmenované bylo prvním větším úspěchem, což se projevilo tím, že se o Papa Roach začaly zajímat velké labely. S nejlepší nabídkou pak přišli lidé z Warner Music Group, ti zfinancovali produkci pětistopého CD, na kterém se objevily první hity kapely jako Last Resort, Infest či She Loves Me Not. Tyto budoucí velké pecky Papa Roach se ale labelu nelíbily, a tak pánové přešli k DreamWorks Records. Jmenované songy se objevily na druhém albu Infest (2000), díky popularitě songu Last Resort mohli také vyjet na turné do zahraničí, například na festival Ozzfest; Papa Roach rovněž obdrželi nominaci na Grammy za nejlepšího nového umělce. Populárním songem se také stal Blood Brothers.

Po velkém turné se kapela vrátila do studia k nahrávání nového materiálu, výsledkem bylo album Lovehatetragedy (2002), a hitparádově bylo ještě lepší než to předchozí; nevedlo si špatně ani v recenzích, chválen byl především zajímavý posun od nu metalu ke klasickému rocku a metalu. Nejúspěšnějším songem z tohoto počinu byl song She Loves Me Not. S dalšími díly se kapela setkala s kritikou od svých fanoušků, podle nich prý vyměkli, což bylo na desce Getting Away with Murder velmi patrné. Z tohoto počinu může široká veřejnost skvělý song Scars.

Roku 2006 vyšlo čtvrté studiové album The Paramour Sessions, písně z něj (Forver a Time Is Running Out) se aktivně hrály v amerických rádiích. Papa Roach plánovali vydat i akustickou nahrávku, nakonec se však kvůli strachu před odmítnutím fanoušků rozhodli od tohoto plánu ustoupit. Roku 2008 z kapely vystoupil dlouholetý bubeník Dave Bruckner a byl nahrazen Tonym Palermem.

V průběhu let 2009 až 2017 vydala skupina ještě čtyři alba a patří mezi nejvýznamnější rockové kapely součanosti.

 

 

Diskografie:
Old Friends from Young Years (1997)
Infest (2000)
Lovehatetragedy (2002)
Getting Away with Murder (2004)
The Paramour Sessions (2006)
Metamorphosis (2009)
The Connection (2012)
F.E.A.R. (2015)
Crooked Teeth (2017)

Další články interpreta

TOP 15 Nejočekávanějších koncertů podzimu (I.): Queen a Adam Lambert, Gorillaz, Nick Cave a další lákadla

Style

vydáno 23.08.2017

Podzim pomalu klepe na dveře a spolu s ním se na nás chystají i mezinárodní hudební hvězdy. Také letos o ně v poslední třetině roku...

TOP 6 videoklipů týdne (127.): S Ghost Of You zamíříme do vesmíru, Papa Roach nás vezmou na koncert a Woodkid zkusil balet

Video

vydáno 28.02.2017

Týden se s týdnem sešel a zase je tu přehled těch nejlepších klipů. Tentokrát máme užší výběr, ale o to kvalitnější. Woodkid...

TOP 6 videoklipů týdne (68.): Monkey Business v kokainovém doupěti, Coldplay v barvách duhy

Video

vydáno 05.01.2016

Je tu pravidelný výběr zajímavostí ze světa hudebních klipů! Coldplay hrají barvami duhy, Monkey Bussines si kroutí šichtu za barem,...

LIVE: To byl hukot! Papa Roach, Five Finger Death Punch i Devil You Know ví, jak oslavit víkend

Recenze

vydáno 21.11.2015

Papa Roach už za svou více jak dvacet let trvající kariéru jeli turné s mnoha slavnými kapelami: od Staind přes Guns N' Roses až třeba...

TOP 27 velkých koncertů podzimu (II.)

Style

vydáno 19.11.2015

Ani v druhé půlce podzimní sezóny nebudou chybět velké koncerty. Své turné již úspěšně zakončili Kryštof, Prahu opustila po dvou...

TOP 10 podzimních metalových koncertů

Style

vydáno 10.10.2015

Letní festivaly zůstávají už jen ve vzpomínkách. To ovšem neznamená, že svých...

TOP 6 videoklipů týdne (32.)

Video

vydáno 27.04.2015

Sia si do klipu pozvala topmodelku Heidi Klum, Vladivojna La Chia zase Michala Horáčka a Michaela Kocába. Anna K. vzdává hold Patti...

RECENZE: Až příliš vlídní Three Days Grace

Recenze

vydáno 22.04.2015

S novým zpěvákem se Three Days Grace výrazně otevřeli experimentům s elektronikou. Nejlepší způsob, jak přistupovat k jejich...

zavřít