Rolling Stones hráli na Kubě pro půl milionu lidí zadarmo

Vydáno 27.03.2016 | autor: redakce

Historický koncert má za sebou Kuba. Vystoupili tam legendární Rolling Stones - kapela, která byla pro Kubánce spolu s dalšími hvězdami západní kultury dlouhá desetiletí tabu. Stalo se tak pouhé dva dny po návštěvě amerického prezidenta Baracka Obamy. Diváci nemuseli platit žádné vstupné. 

Rolling Stones hráli na Kubě pro půl milionu lidí zadarmo Rolling Stones potěšili koncertem půl milionu lidí

Podle odhadů koncert v Havaně navštívilo zhruba půl milionu Kubánců, přesný počet lidí v obrovském davu se však určit nedá. Události posledních dnů jsou v historii totalitní země považovány za projev skutečných politických změn. Vnímá to tak i zpěvák Mick Jagger, jehož Rolling Stones se postarali o největší koncert v dějinách karibského ostrova. 

Donald Trump naštval po Adele i Rolling Stones. Jeho zvolení je noční můra, říká Keith Richards

Pro tamní fanoušky "Stounů" se jednalo o skutečný historický milník, protože svůj obdiv ke skupině museli desítky let skrývat. Jeden z nich dokonce agentuře AP prozradil, že teď už může v klidu zemřít. V publiku prý nechyběly ani známé osobnosti západní kultury, jako jsou Richard Gere nebo Naomi Campbell. Na koncert ale zavítal i syn kubánského prezidenta Raúla Castra, Alejandro Castro Espín.

 BBC, jm

zavřít