LIVE: Nothing But Thieves přivezli do Prahy obrovskou porci energie i novou desku

Vydáno 01.12.2017 | autor: Dominik Pavliš

Koncert čím dál tím populárnější britské alternativně rockové formace Nothing But Thieves jsme v České republice mohli vidět již dvakrát. Poprvé se u nás představili v roli předkapely na sólovém koncertu Gerarda Waye, podruhé pak na festivalu Colours of Ostrava. V pořadí třetí koncert se místo v Rock Café pro velký zájem fanoušků uskutečnil v prostornějším holešovickém klubu MeetFactory. A bylo vyprodáno!

LIVE: Nothing But Thieves přivezli do Prahy obrovskou porci energie i novou desku LIVE: Nothing But Thieves přivezli do Prahy obrovskou porci energie i novou desku


NOTHING BUT THIEVES
MEETFACTORY, PRAHA
30. 11. 2017

Velký zájem se podepsal na samém začátku koncertu, který byl ve znamení čekání. Čekala se fronta na pásky před klubem, čekala se fronta na šatnu a čekala se fronta na baru. Mezitím již hrály předkapely, kterými byli indie rockoví Airways a powerpopoví The Xcerts z Aberdeenu.

Do Rock Café dorazí Nothing But Thieves, kteří předskakovali Muse i Arcade Fire

Za zmínku jistě stojí druhá výše zmíněná předkapela, která se své role ujala perfektně. Nothing But Thieves si nemohli vybrat lépe. Energický powerpop s odkazy až k post punku fanoušky před hlavní kapelou večera skvěle zabavil, na čemž se jistě podepsal i výborný zvuk.

Nothing But Thieves naopak začali s nepříliš dobrým zvukem, což nebyl nejšťastnější nástup. O pár skladeb později již byl zvuk na velice přijatelné úrovni a udržel se tak po celou dobu koncertu. Kapela zvolila vyvážený playlist, což se projevilo na dynamice koncertu - nenastala žádná hluchá místa a hodina a půl utekla jako voda.

Skupina vydala své debutové album teprve v roce 2015. Druhou studiovku s názvem Broken Machine, díky které se celé turné konalo, vydala letos na začátku listopadu Vznikli již roku 2012, i tak je ale úctyhodné, jak jsou sehraní. Je z nich cítit obrovská píle, ale i talent a vyhranost jednotlivých členů. Jejich skladby jsou skvěle naaranžované, do jisté míry experimentují se zvukem a v neposlední řadě se nedá zapřít ani originalita.

Náročnější fanoušek byl jistě zvědaví, jak NBT budou znít naživo. Oni jsou právě tou kapelou, u které jejich skladby vyniknou právě až při živých vystoupeních a jinak tomu nebylo ani při pražské zastávce. Střídali jemné skladby s písněmi místy až dost tvrdými, všechno ale do sebe krásně zapadalo. Prostředí MeetFactory jim náramně slušelo.

Frontman Conor Mason je skvělý zpěvák, a i když si místy nebyl úplně jistý, na celkovém dojmu to neubíralo. Vtipkoval s publikem, vyzýval k moshpitu a dvě písně zahrál sám s akustickou kytarou. V setlistu přibližně dvaceti skladeb nechyběly ty z debutové desky ani nové hity z Broken Machine, které již nyní znají fanoušci nazpaměť. Nenašel se snad nikdo, kdo by si písně jako Sorry či Amsterdam s kapelou nezazpíval.

text: Dominik Pavliš, foto: Rusty Shepherd

Témata: Nothing But Thieves, MeetFactory, indie rock

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít