HITPARÁDY (68.): Svět leží u nohou Green Day, Čechy víc zaujal comeback Priessnitz

Vydáno 19.10.2016 | autor: Josef Martínek

Novinkové album punkerů Green Day kupovali v uplynulém týdnu nejvíc Američané i Britové, to Češi dali přednost domácím titulům. Nejčastěji sahali do regálů pro Priessnitz, kteří se s novým albem vrátili po celé dekádě. Singlové žebříčky moc změn nevykazují.

HITPARÁDY (68.): Svět leží u nohou Green Day, Čechy víc zaujal comeback Priessnitz Green Day slaví po rozpačitém přijetí trilogie z roku 2012 velký návrat


NA PRIESSNITZ FANOUŠCI NEZAPOMNĚLI

Novinky většinou v české singlové hitparádě startují až ve druhé polovině stomístného žebříčku, Marek Ztracený ale tentokrát pořadím zamíchal razantněji. Jeho zbrusu nový song Vlastní svět, který napsal ve vaně, se probojoval rovnou na 32. příčku. To na nejvyšších místech se mnoho nezměnilo. Znovu vítězí Lenny s Hello, následovaná Jennifer Lopez a Ain't Your Mama. Změna je alespoň na trojce, kam se dostali Alle Farben a Younotus díky Please Tell Rosie.

Priessnitz interview: Nedokážeme si představit, že bychom se v šedesáti dohadovali nad deskou

Větší záplavu novinek nabízí žebříček alb. Priessnitz vydali desku po deseti letech a fanoušci na ni zřejmě netrpělivě čekali. Hned ji totiž vynesli na vrchol, když přeskočili i Karla Gotta s výběrem 40 slavíků. Smršť ještě horkých desek pokračuje s kapelou Jelen, jejíž Vlčí srdce bije bronzově. Nejžádanějším zahraničním titulem týdne je Revolution Radio od Green Day, album, které v lednu zazní naživo v Praze. Pětku bere Marta Kubišová s rozlučkovou nahrávkou Soul, na šestce následuje Norah Jones s Day Breaks a za zmínku stojí i jedenáctí OneRepublic s Oh My My. Speciální komplet Cesta Hany Hegerové, zahrnující 10 jejích CD, se dostal na 14. pozici.

GREEN DAY POBLÁZNILI BRITY

Ani v britských singlech není na čele mnoho nového. James Arthur nadále vede se Say You Won't Let Go, Starboy už jim ale na záda nedýchá, The Weeknd a Daft Punk klesli na třetí příčku. Zpět na stříbro se probili The Chainsmokers a Halsey s Closer. Nejvyšší novinku kola má Bruno Mars. Singl 24K Magic debutuje na devítce, Mars tedy dostatečně upozornil na svou chystanou novou desku. A to navzdory tomu, že zřetelně spoléhá na to, co už v jeho případě v minulosti zafungovalo.

vložte odkaz, text nemažte

V Česku to sice na "bednu" nevyšlo, ale v Británii na Green Day nikdo nestačil. Revolution Radio je jejich třetím #1 albem, těmi předchozími byli American Idiot a 21st Century Breakdown. Na předních příčkách vzhledem k počtu novinek nezbylo místo na žádné zavedené tituly. Na dalších pozicicíh se nově usadili Barry Gibb (In The Now), Alter Bridge (The Last Hero) a těsně pod stupni vítězů Kaiser Chiefs (Stay Together).

GREEN DAY KRYJE ZÁDA NORAH JONES

Closer, Starboy, Haethens. Také americký žebříček se drží stejného mustru jako před týdnem. Pokračuje tak nadvláda The Chainsmokers a Halsey, zatímco The Weeknd a Daft Punk čekají na jejich zaváhání. Na jedničku by určitě rádi vystoupali i Twenty One Pilots, kteří v listopadu vystoupí v České republice.

HITPARÁDY (67.) Solange Knowles se snaží vystoupit ze stínu sestry Beyoncé. S deskou si podmanila Ameriku

I Amerika zatoužila ochutnat nové Green Day a Revolution Radio bere po nástupu jedničku. Po nepříliš dobře přijaté trilogii Uno, Dos, Tré se tak u kapely blýská na lepší časy. Z trojice zmíněných desek nevyhrála žebříček žádná, přičemž ta poslední se nevešla ani do Top 10. Norah Jones v Evropě na stupně vítězů nedosáhla, v Americe je ale všechno jinak. Album Day Breaks se objevilo na druhém místě. Bronz zbyl na OneRepublic, Oh My My tak začíná ještě o stupínek lépe než předchozí, velice úspěšná řadovka Native.

Nejžádanější nahrávky v Česku i ve světě můžete otestovat poslechem či koupí na Alza.cz.

Témata: Green Day, Priessnitz, The Weeknd, Daft Punk, Lenny, The Chainsmokers, Halsey, James Arthur, Norah Jones, Jelen, Marta Kubišová, Karel Gott, OneRepublic

zavřít