TOP 10 nejšílenějších momentů v historii koncertů Rammstein: Bazuky, penisy, plamenomety i pochodování sexuálních otroků

Vydáno 10.07.2019 | autor: Aleš Harazim

Příští týden se chystá asi nejvelkolepější koncertní událost tohoto roku. Ne návštěvností (zdravíme Eda Sheerana), ale rozhodně epičností. Koncerty Rammstein jsou vždycky speciální, a tak jsme se rozhodli podívat na všechny ty šílené momenty z jejich koncertní historie. To abychom zjistili, co všechno musejí překonat.

TOP 10 nejšílenějších momentů v historii koncertů Rammstein: Bazuky, penisy, plamenomety i pochodování sexuálních otroků TOP 10 nejšílenějších momentů v historii koncertů Rammstein: Bazuky, penisy, plamenomety i pochodování sexuálních otroků


10. Plamenomety na nástrojích při Links 2-3-4

Zní to bezpečně? Ne, ani trošku. Přesto měli dva členové Rammstein (kytaristé Richard Kruspe a Paul Landers) přimontované na své hudební nástroje plamenomety, které v závěru songu Links 2-3-4 vypouštěly oheň.

"Hlavně myslet na to, abych hmatníkem nemířil na konci na Tilla Lindemanna, jinak z něj bude grilované kuře," muselo jim běhat v hlavě.

Jak vypadá nové turné Rammstein, na které se můžeme těšit v Praze? Je plné ohně a efektů


9. Šílený, jiskry vypouštějící luk při Du Riechst So Gut

Tentokrát, zcela vyjímečně, nezahrnuje nějakou koncertní šílenost Rammstein oheň. Ale nejsme daleko. Při turné v roce 2016 během písničky Du Riechst So Gut používal Till Lindemann speciální luk vydávající jiskry, kterými častoval i členy kapely. Protože když hrajete v Rammstein, musíte si zvyknout, že budete mít dříve nebo později nějaké popáleniny.

RECENZE: Rammstein se po deseti letech velkolepě vracejí. Na novém albu zpívají o náboženství i obchodu se sexem


8. Pochodování otroků při Bück Dich

Při turné v roce 1998, kdy Till s pomocí umělého penisu simuloval anální gay sex s klávesistou Flakem, byli dokonce v americkém Massachusetts zatčeni za veřejné pobuřování. Pak koncept změnili a přivedli otroky. Sexuální otroky. Byl to moment, kdy dali Rammstein možnost nahlédnout obyčejným lidem, co se děje v hlubinách sexuálních dungeonů.


7. Křídla chrlící oheň při Engel

Engel znamená v češtině "anděl", takže samozřejmě že při zpěvu téhle písničky si Till nasadil obrovská ocelová andělská křídla, která navíc musela čas od času chrlit oheň. Mohli jsme čekat něco jiného?

TOP 10 videoklipů Rammstein: Sex, nahota, kanibalismus i pochmurná historie Německa


6. Penisový kanón při Pussy

Máte písničku Pussy. K ní existuje videoklip, kde jsou tváře členů Rammstein namontované na regulérní porno, s genitáliemi, penetracemi a tělními těkutinami. Co tedy vymyslet na koncert? Ale samozřejmě, obrovský kanón ve tvaru penisu, který bude na lidi v prvních řadách chrlit bílou hmotu.


5. Hořící Till Lindemann při skladbě Rammstein

Když už jste zapálili všechno, co jen zapálit lze... Tak pak už zbývá jenom zapálit zpěváka.

4. Till Lindemann zapalující svého klávesáka při Mein Teil

Tak, hořícího Tilla už jsme měli, Co takhle ještě zapálit klávesáka Christiana "Flaka" Lorenze? Z videa je docela patrné, že kdyby měl Christian trošku horší načasování, asi nemá minimálně obočí. Ale co si budeme povídat, je to přeci jen klávesák...


3. Ohnivé masky při Feuer Frei

A pokračujeme s ohňem. Jak zabít své kytaristy? Jednoduše. Když už je nuda, že mají na kytarách přidělané plamenomety, přidělejte jim plamenomety na obličej. Ideální způsob, jak se naučit, abyste se při hraní nedívali na prsty. Mohly by vám totiž uhořet.


2. Ohnivá nehoda z roku 1996

V září roku 1996 byli Rammstein na tour k albu Herzeleid, když ze třímetrové výšky spadla na pódium ohnivá stěna. Čtyři lidé byli zranění a jeden čtyřiadvacetiletý chlapec musel být převezen do nemocnice. Naštěstí se mu nic vážnějšího nestalo. Od té doby si Rammstein už na své efekty dávají setsakramentský pozor.

1. Ohňostrojový kanón během Du Hast

Když přetočíte na zhruba 3 minuty a 22 sekund, zjistíte, o čem to mluvíme. V roce 2017 už byli Rammstein hodně velká kapela, Du Hast je jejich asi nejznámější písnička, a tak museli vymyslet něco epického. Bylo to epické. Hlavně pro všechny přítomné návštěvníky.

Text: Aleš Harazim

Témata: Rammstein, koncerty, tour, TOP 10

zavřít