Slza

Vydáno 29.10.2014 | autor: Dominik Pavliš

Skupina Slza působí na české scéně krátkou dobu. Za ten čas si ale stihla vybudovat obrovskou fanouškovskou základnu. Poprvé o sobě dala vědět v říjnu roku 2014, kdy před veřejností debutovala se singlem s názvem Lhůta záruční, který se téměř ihned stal hitem a zařadil se po bok nejúspěšnějších videí českého YouTube.

O rok později duo Petr Lexa a Lukáš Bundil přispěli do českého éteru dalšími dvěma klipy, které se okamžitě, stejně tak, jako jejich předchůdce, staly hity. Jednalo se o skladby Celibát a Katarze – ta byla i průvodní písní v seriálu Přístav. Všechny se dostaly do TOP 5 a posbíraly několik hudebních cen.

Významný milník přišel s jejich debutovým albem Katarze, které vyšlo v listopadu 2015. Záhy získalo vzácné ocenění multiplatinová deska. Poté byli oceněni v anketě Český Slavík v kategorii Objev roku a Hvězda internetu.

Rok 2016 zaznamenal pro Slzu další úspěšný posun v její hudební kariéře – světlo světa spatřil singl Fáze pád a také hymna festivalu Léto lásky, kterou si s ní zazpívali nejoblíbenější čeští interpreti. Na podzim vyšel videoklip k baladě Pouta. V říjnu Slza překvapila své fanoušky výjimečnou fotoknihou s názvem Slza obrazem, kterou nafotil Jindřich Kodíčka. Krom fotografií v publikaci najdeme také dosud nezveřejněné biografické texty a velký exkluzivní rozhovor. KATARZE TOUR 2016, která byla rozdělena na jarní a podzimní část, byly záhy vyprodány. Show Slzy si nenechalo ujít přes 31 000 fanoušků.

Na jaře 2017 Slza představí nový singl z chystaného druhého alba, jehož vydání je naplánováno na letošek. Rovněž je čeká mnoho koncertů a vystoupení, především na festivalech a Majálesech.

 

Diskografie:

Katarze (2015)

Další články interpreta

zavřít