Dead Can Dance se vrací do Evropy, vystoupí v pražském Kongresovém centru

Vydáno 17.03.2022 | autor: redakce

Dead Can Dance oznamují návrat na evropská pódia. Jedna z nejpozoruhodnějších formací hudební historie posledních čtyř dekád vystoupí v pondělí 2. a v úterý 3. května 2022 v Kongresovém centru Praha. Zahraje písně napříč celou svou kariérou.

Dead Can Dance se vrací do Evropy, vystoupí v pražském Kongresovém centru Dead Can Dance se vrací do Evropy, vystoupí v pražském Kongresovém centru

Australští Dead Can Dance dorazí v rámci svého turné do Evropy. Hrát budou písně napříč svou kariérou, která trvá více než tři desetiletí, včetně velmi milovaných klasických děl, jako jsou alba The Serpent’s Egg, Aion a Into The Labyrinth a mnoho dalšího. 

Dead Can Dance přivezli do Prahy své nové album Dionysus

Uhrančivý magický kontraalt Lisy Gerrard prolínající se s barytonem Brendana Perryho vytváří nikde jinde neslýchanou hudební alchymii, inspirovanou různými hudebními a duchovními kulturami. V jejich hudbě se odráží pohanské rituály a hudba přírodních národů, středověké chorály i evropské, středovýchodní či latinskoamerické folklórní tradice. 

Šňůru Dead Can Dance započnou 7. dubna v Glasgow. Následně navštíví Manchester, Londýn, Paříž, Berlín, Budapešť nebo Záhřeb. Turné zakončí 1. června v portugalském Lisabonu. Vstupenky na český koncert zakoupíte zde.

TZ, foto: William Lacalmontie
Témata: Dead Can Dance, turné, Praha

zavřít