Lenny Kravitz znovu v Praze. V červnu zahraje v O2 areně

Vydáno 16.10.2019 | autor: redakce

Po dvou letech se Lenny Kravitz vrátí do Prahy. Jeho nadcházející turné Here To Love potrvá dva roky. Pražská zastávka se uskuteční 30. června 2020 v O2 areně. 

Lenny Kravitz znovu v Praze. V červnu zahraje v O2 areně Lenny Kravitz znovu v Praze. V červnu zahraje v O2 areně

Koncerty Lennyho Kravitze jsou pověstné svou energií a stejně tomu bude i příští rok, kdy se po dvou letech vrátí koncertovat do České republiky. Spojení hudebních stylů, jako je funky, rock’n’roll a blues, je ke slyšení i na jeho posledním jedenáctém řadovém albu Raise Vibration, které vyšlo v roce 2018.

LIVE: Lenny Kravitz byl k českému publiku velmi přátelský. Podepisoval cédéčka a představil novinky

Kravitz rád naslouchá mladším generacím hudebníků, ale nezapře několik desetiletí zkušeností na hudební scéně. Výsledkem je silný materiál v duchu jeho klasické tvorby.

Je považován za jednoho z prominentních rockových hudebníků naší doby, který překračuje žánr, styl, rasu i společenské třídy. Během své dvacetileté hudební kariéry se Kravitz, který našel zalíbení v soulu, funku a rocku 60. a 70. let, proslavil jako talentovaný skladatel, producent a multiinstrumentalista. Vydal deset studiových alb, kterých se po celém světě prodalo přes 38 milionů kusů. Získal čtyři po sobě jdoucí ceny Grammy a zároveň je držitelem rekordu jako nejčastěji oceňovaný umělec v kategorii Nejlepší mužský rockový pěvecký výkon.

Hudební úspěchy a jeho všestrannost mu umožnily proniknout i mimo rámec hudebního průmyslu. Lenny Kravitz se objevil v kritikou kladně přijatém filmu Precious, v obou dílech kasovního trháku Hunger Games nebo ve snímku Komorník, který režíroval Lee Daniels. Kromě hudby a účinkování ve filmu se od roku 2003 věnuje své kreativní firmě Kravitz design Inc, která poskytuje obchodní a rezidenční služby v oblasti designu, vývoje produktů a značek jako jsou Rolex, Leica nebo Don Perignon.

tz, jm

Témata: Lenny Kravitz, Here To Love, O2 arena

zavřít