LIVE: Charismatičtí OneRepublic se vrátili do Prahy. O2 areně představili desku Human, nezapomněli ani na osvědčené hity

Vydáno 11.05.2022 | autor: Andrea Štipčáková

OneRepublic se vrátili do Prahy v rámci svého turné k aktuální desce Human. Ještě před týdnem byl přitom tuzemský koncert ohrožený. Zpěvák Ryan Tedder měl problémy s hlasem, kvůli kterým musel zrušit vystoupení v několika zemích včetně Německa nebo Rakouska a nikdo netušil, kdy se mu podaří dát dohromady. Show v Bratislavě a ve Varšavě však už zvládl bez problémů a rovněž v O2 aréně předvedl téměř bezchybný výkon.

LIVE: Charismatičtí OneRepublic se vrátili do Prahy. O2 areně představili desku Human, nezapomněli ani na osvědčené hity LIVE: Charismatičtí OneRepublic se vrátili do Prahy. O2 areně představili desku Human, nezapomněli ani na osvědčené hity

OneRepublic
Praha, O2 arena
10. 5. 2022

Během dvouhodinového setu frontman OneRepublic fanouškům několikrát dokázal, jak skvělé má vokály a že vysoké tóny mu nedělají problémy, ačkoliv několik dní před koncertem téměř nemluvil. A nutno ocenit také jeho frázování. Přestože běhal po pódiu z jedné strany na druhou, nebylo na něm znát vyčerpání a falešných tónů zaznělo během večera jen minimum. Člověk by si řekl, že od zpěváka jeho velikosti jde o samozřejmost. Již v minulosti však mnohé světové hvězdy Praze ukázaly, že to není pravidlem.

OneRepublic oslnili Prahu. Ryan Tedder mluvil česky a sázel jeden vtip za druhým

Ačkoliv kapela vyrazila na turné k desce Human, písní z ní zaznělo jen několik. OneRepublic vsadili spíše na osvědčené hity jako Stop and Stare, Love Runs Out, Counting Stars nebo Apologize, při kterém si s Tedderem zazpívala celá aréna. Hudebník přitom ocenil zápal dvojice fanoušků, která do fráze „too late“ vložila všechny své síly. „Další pivo je na mě,“ nechal se slyšet frontman kapely, jež během večera zazpívala hned několik coverů. Mezi nimi Halo od Beyoncé či Sucker od Jonas Brothers.

Tedder si fanoušky na svou stranu však nezískal pouze zpěvem. Jeho vystupování spolu s charismatem bezesporu hrály během večera také svou roli. Muzikant se nebál do svých projevů zapojit češtinu, když publiku několikrát česky poděkoval nebo se ho zeptal, jak se vlastně má. Připomněl zároveň, že je mu Česká republika velmi blízká a vždy se do Prahy těší.

Že nešlo jen o plané řeči, dosvědčují jeho příspěvky na sociálních sítích. Místo, aby čas před koncertem věnoval odpočinku, vyrazil do ulic českého hlavního města, kde si prohlédl jak Staroměstské náměstí, tak Karlův most a další památky. Jak později zavzpomínal během večerní show, v Praze míval rodinu a byla zároveň prvním evropským městem, které kdy navštívil.

Ale zpět ke koncertu… Zahraniční kapely si většinou potrpí na pódiovou prezentaci. Výstupná mola, obrovské led obrazovky a efekty, které mají ještě umocnit prožitky fanouška. OneRepublic nic z toho ale nepotřebovali. Vystačili si pouze s pár konfetami na začátku a konci koncertu a se třemi „ledkami“ za sebou, které obrazově doprovázely jednotlivé songy nebo zachycovaly členy kapely hrající na své nástroje. Jejich skladby a vystupování mluvily samy za sebe.

Stejně tak jako předskokanka Jessia, která byla příjemným překvapením večera. Svou show odstartovala s úderem osmé hodiny, a ačkoliv není její jméno tuzemským posluchačům příliš známé, hit I´m Not Pretty si s ní přeci jen několik lidí zazpívalo.

V závěru musíme snad jen dodat, že se snad kapela vrátí do Česka opravdu tak „soon, soon“, jak Ryan Tedder sliboval. Byla by totiž opravdu škoda čekat na OneRepublic opět dlouhých osm let.  

Text: Andrea Štipčáková, foto: Lukáš Zima
Témata: OneRepublic, Ryan Tedder, O2 arena, Praha, koncert, Human, turné, Jessia

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít