Při nešťastném pádu zemřel D.H. Peligro, bubeník legendárních Dead Kennedys

Vydáno 31.10.2022 | autor: redakce

V pouhých 63 letech zemřel D.H. Peligro, bubeník punkrockových Dead Kennedys. Podle policie skonal na následky pádu ve svém domě v Los Angeles. Měl utrpět vážná zranění hlavy.

Při nešťastném pádu zemřel D.H. Peligro, bubeník legendárních Dead Kennedys Při nešťastném pádu zemřel D.H. Peligro, bubeník legendárních Dead Kennedys

D.H. Peligro, bubeník Dead Kennedys nebo dříve Red Hot Chili Peppers, zemřel na následky pádu ve svém domě v Los Angeles. Policie ve své tiskové zprávě uvedla, že příčinou úmrtí byla vážná poranění hlavy. „Informace kolem pohřbu dáváme dohromady a budou oznámeny v nejbližších dnech. Prosíme o respektování soukromí rodiny v tomto pro ni těžkém čase,“ stojí v prohlášení Dead Kennedys.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Pravým jménem Darren Henley se na hudební scéně pohyboval od roku 1978. Než se kapela rozpadla, bubnoval v Dead Kennedys. Následně se na nějaký čas připojil k Red Hot Chili Peppers. Poté si založil vlastní kapelu Peligro, kde zpíval a hrál na kytaru.

Fanoušci jsou smrtí muzikanta zarmouceni a na sociálních sítích vyjadřují soustrast jeho rodině. Připojilo se k nim také několik známých osobností. „Můj drahý kamaráde, bratře, moc mi chybíš. Jsem zdevastovaný, nepřestávám plakat. Celý zbytek svého života na tebe budu vzpomínat. Poprvé jsem tě viděl hrát s Dead Kennedys v roce 1981. Už tehdy jsi mě dostal. Tvá síla, duše, bezohlednost,“ napsal Flea.

Na D.H. Peligra zavzpomínal rovněž kytarista Alice In Chains William DuVall. „Hrdina všech bubeníků. Super cool chlápek. Nikdy nezapomenu na vystoupení Dead Kennedys v květnu 1983 v 688, kde jsi poté, co jsi roztrhal celou sadu bicích zakončil show skokem přímo do davu. Jsi legenda. Odpočívej v pokoji.“

red, foto: FB Dead Kennedys
Témata: D.H. Peligro, Darren Henley, Dead Kennedys, Red Hot Chili Peppers, smrt

zavřít