Southern Avenue a Larkin Poe, dvě kapely nominované na Grammy, zahrají na jaře v Praze

Vydáno 16.01.2020 | autor: redakce

Příští týden budou vyhlášeny ceny Grammy. Mezi nominovanými 62. ročníku jsou hned dvě kapely, které budou krátce po sobě koncertovat v Praze. V rámci koncertní série Prague International Bluenight přijedou Southern Avenue a Larkin Poe.

Southern Avenue a Larkin Poe, dvě kapely nominované na Grammy, zahrají na jaře v Praze Southern Avenue a Larkin Poe, dvě kapely nominované na Grammy, zahrají na jaře v Praze

Obě kapely jsou na nominační listině kategorie Nejlepší album současného blues. Southern Avenue se o cenu uchází s albem Keep On, Larkin Poe s albem Venom & Faith.

Šumperkem znělo blues, proběhl 21.ročník žánrového festivalu Blues Alive

Memphiská pětice Southern Avenue za svou krátkou hudební kariéru dosáhla značného úspěchu. Debutové album z roku 2017 Southern Avenue získalo ocenění Blues Music Award za Nejlepšího nového umělce/album. A hned jejich další album Keep On z loňského roku, které ještě více rozšiřuje jejich osobitou hudební vizi, se uchází o prestižní cenu Grammy. Southern Avenue se poprvé představili v Česku na prestižním festivalu Blues Alive v roce 2018. Letos je uvidíte v pražském Paláci Akropolis 21. dubna.

Další mladou kapelou, která se uchází o letošní Grammy v kategorii současného blues, je sesterské duo z Nashvillu Larkin Poe. Čtvrté studiové album Venom & Faith vyšlo skupině v závěru roku 2018 a bylo velice vřele přijato kritiky i fanoušky. Larkin Poe poprvé koncertovaly v Praze loni v březnu, a to s velikým úspěchem. Letos se představí 25. května na pódiu Lucerna Music Baru. Před koncem minulého roku kapela zveřejnila nový videoklip ke skladbě Mississippi.

Vstupenky na koncert Southern Avenue jsou k dispozici zde.

Vstupenky na koncert Larkin Poe zde.

Soupis koncertů série Prague International Bluenight v roce 2020:
Southern Avenue (us), 21. 4. 2020 / Praha – Palác Akropolis
Walter Trout (us), 2. 5. 2020 / Praha – Lucerna Music Bar 
Wille & The Bandits (uk), 10. 5. 2020 / Praha – Zasekávák
Larkin Poe (us), 25. 5. 2020 / Praha - Lucerna Music Bar
Beth Hart (us), 23. 10. 2020 / O2 universum

TZ, ah

Témata: Prague International Bluenight, Grammy, Southern Avenue, Larkin Poe, blues

zavřít