Výročí Sametové revoluce připomene Korzo Národní, vystoupí Katarzia, The Tap Tap nebo Zdeněk Svěrák

Vydáno 15.11.2018 | autor: Josef Martínek

Letos se už popáté 17. listopadu promění jedna z nejfrekventovanějších pražských ulic v pěší zónu plnou uměleckých zážitků. Našich 29 let svobody připomene velká pouliční slavnost Korzo Národní. Nabídne desítky koncertů, divadelní představení, autorská čtení, edukativní výstavy i program pro děti. Vystoupí například The Tap Tap, Katarzia, Jiří Stivín nebo velký pěvecký sbor Festa Academica. V rámci literárního programu se představí Zdeněk Svěrák, Anna Geislerová či Michael Žantovský, divadelní scénu obsadí spolky Spitfire Company a 11:55. Historické legionářské drama ke stoletému výročí republiky představí Národní divadlo

Výročí Sametové revoluce připomene Korzo Národní, vystoupí Katarzia, The Tap Tap nebo Zdeněk Svěrák Výročí Sametové revoluce připomene Korzo Národní, vystoupí Katarzia, The Tap Tap nebo Zdeněk Svěrák

Tak trochu jiná oslava listopadů '39 a '89 se pod názvem Korzo Národní odehraje 17. 11. na Národní třídě a náměstí Václava Havla od 10:00 do 22:00 hodin, poté bude program už tradičně pokračovat koncerty v klubu Rock Café, který se podílí na přípravě hudebního programu celých oslav.

Václavákem zněly budíky: Výročí Sametové revoluce uctili Michal Pavlíček, Emma Smetana, Michal Hrůza a další

Letos poprvé se budou oslavy odehrávat opravdu na celé Národní třídě, tedy od Národního divadla až k Jungmannovu náměstí. Program bude probíhat na celé ulici, v interiérech přilehlých domů, i velkoformátovou projekcí na štíty budov lemující Národní třídu. "Program slavnosti se snažíme rozšiřovat stále o nové žánry. Je to právě rozmanitost programu, která podle nás nejlépe demonstruje různorodost svobodné společnosti. Vzhledem k narůstající návštěvnosti ulice jsme se rozhodli rozšířit i prostory, ve kterých se Korzo odehrává," vysvětluje hlavní dramaturg Oskar Rejchrt.

Jak již bylo zmíněno, na Národní třídě nebude ani letos chybět hudební program, na kterém organizátoři spolupracují s klubem Rock Café. Na pódiích vystoupí mladé kapely i "ostřílení bardi", aby si všichni příchozí našli své oblíbené žánry a interprety. Tentokrát na celkem čtyřech scénách zahrají například The Tap Tap a hosté, slovenská písničkářka Katarzia, jazzový hudebník Jiří Stivín, pěvecký sbor Festa Academica, kytarista Luboš Andršt se svou skupinou Energit, mladá brněnská kapela Ghost of You nebo kytarista a zpěvák Adrian T. Bell.

Ve večerních hodinách se program přesune spolu s dalšími hudebníky v čele s legendárními WWW do klubu Rock Café. Klub sám vznikl krátce po revoluci jako spontánní reakce hudebníků a umělců z bývalého disentu na nově vzniklou svobodu na hudební scéně. "Oslava listopadu 1989 je pro nás opravdu důležitá. Revoluce, ale i osobnost Václava Havla, který zde uspořádal rozlučkový večírek po ukončení svého posledního prezidentského úřadu, je s klubem úzce spjatá a my jsme rádi, že můžeme být takových důležitých výročí součástí," dodává za Rock Café Lukáš Růžek, ředitel klubu.

Kompletní program a informace jsou k nalezení na webu www.dikyzemuzem.cz. Přijďte společně oslavit svobodu!

tz, jm

Témata: Korzo Národní, 17. listopad, Rock Café

zavřít