Zemřel Ronnie Tutt, bubeník Elvise Presleyho

Vydáno 18.10.2021 | autor: redakce

Ve svých 83 letech zemřel bubeník Ronnie Tutt, který hrával u Elvise Presleyho nebo v kapele Jerry Garcia Band. Hrál také v hitu Piano Man Billyho Joela. Zprávu o muzikantově úmrtí oznámili Elvis Presley Enterprises.

Zemřel Ronnie Tutt, bubeník Elvise Presleyho Zemřel Ronnie Tutt, bubeník Elvise Presleyho

„Jsme zarmouceni odchodem Ronnieho Tutta. Kromě toho, že byl legendární bubeník, byl také dobrý kamarád mnoha z nás. Měli jsme pokaždé radost, když se k nám připojil a slavil s námi Týden s Elvisem nebo Elvisovy narozeniny. Ronnie byl skvělým ambasadorem jeho odkazu. Sdílel s fanoušky vzpomínky na něj a představoval jeho hudbu po celém světě,“ uvedli na sociálních sítích Elvis Presley Enterprises.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Elvis Presley (15.)

Ronnie Tutt začínal jako bubeník v kapele TCB Band Elvise Presleyho. Neopustil ji ani po zpěvákově smrti v roce 1977. Vystupoval také po boku Billyho Joela, v jehož hitu Piano Man bubnuje, Buckingham Nicks, Jerry Garcia Band a mnoha dalších.

V roce 2017 v rozhovoru pro časopis Rolling Stone promluvil o tom, jaké to bylo hrál s Elvisem a zároveň ve skupině Jerryho Garcii, bývalého frontmana psychedelických Grateful Dead, která mísila rock s blues i folkem. „Vždycky jsem se smál, že jednu noc hraji v Las Vegas v kostýmu plném kamínků a další po boku Garcii. Společensky to bylo naprosto jiné,“ uvedl Tutt.

Za bubny strávil přes šedesát let. „Pamatuji si jen dobré věci. Musíš si pamatovat jen ty. Smích, dobrá hudba – nemám nic než dobré vzpomínky,“ řekl.

red, foto: Elvis Presley Enterprises
Témata: Ronnie Tutt, Elvis Presley, Jerry Garcia

zavřít