Alkehol

Vydáno 18.04.2012 | autor: Dominik Pavliš

Alkehol Alkehol

Těžko hledati jinou českou kapelu, která by vystihovala termín hospodský rock více, než právě Alkehol. Vznik skupiny se datuje na rok 1992. Již o rok dříve se objevil nápad na založení kapely v hlavách Oty Hereše a Petra Buneše, někdejších kytaristů thrasmetalových Kryptor. Své nápady na písně a celkové směřování skupiny důkladně probírali v pražské restauraci Na Slamníku.

Svou první demo nahrávku Hospodo, nalejvej dotvořili 25. ledna 1992 již pod názvem Alkehol. Obsahovalo 12 písní a bylo nabídnuto nahrávací společnosti Monitor, která jejich nabídku přijala. Natočili tedy krom 12 skladeb z dema ještě další 3 a vydali plnohodnotnou debutovou desku pojmenovanou jednoduše Alkehol. Brzy se dostala do první dvacítky nejprodávanějších titulů tehdejší federální TV hitparády. Na desce jim hostoval také Lou Fanánek Hagen, který si zazpíval v písni Dejvice a O chlastu.

Druhou desku Alkehol nahráli v roce 1993 a pojmenovali ji S úsměvem jde všechno líp. Hospodský rock bavil a kapele se velmi dařilo. Deska vyhrála televizní hitparádu a následně Alkehol koncertovali ve vyprodaném sále Lucerna.

Od té doby skupina odehrála stovky koncertů po celé České republice a vydala kolem dvaceti alb. Nahrála také několik hymen pro sportovní kluby. Například pro fotbalový tým AC Sparta Praha v roce 1992 či roku 2008 pro hokejový tým HC Kometa Brno.

 

Diskografie

Alkehol (1992)
S úsměvem se pije líp (1993)
Alkeholism (1994)
Na zdraví (1995)
Odpočívej v pokoji (1996)
100% - 1997
Alkohol, to je moje milá (1998)
Metla lidstva (1999)
Pili jsme a budem (2000)
Planeta vopic (2002)
Už se to smaží a peče (2003)
Kocovina (2005)
Dvanáctka (2006)
Johoho (2008)
Pojďme se napít (2010)
20 let na tahu (2 CD) (2012)
Do bezvědomí (2012)
R.U.M. (2014)

Další články interpreta

Alkehol natočí Live DVD

News

vydáno 01.03.2007

zavřít
[banner1]