Paulie Garand

Vydáno 17.03.1996 | autor: Dominik Pavliš

Paulie Garand Paulie Garand

Vlastním jménem Pavel Harant se narodil 17. října 1987 v Liberci. Jedná se o českého rappera a producenta, který kotví v labelu Ty Nikdy. Právě pod tímto labelem vydal v roce 2010 album Harant, o dva roky později V hlavní roli a o další dva roky později Molo. V listopadu roku 2015 vydal úspěšnou desku Boomerang a v březnu roku 2017 album Nirvana.

Společně s rapperem Lipem tvořili projekt BPM – celým názvem Básníci před mikrofonem. S tímto projektem společně vydali dvě desky – Slova a Horizonty a mimo jiné získali cenu Akademie populární hudby v kategorii Hip Hop a RnB.

Paulie Garand natočil v roce 2012 videoklip k písni Pavučina lží, kterým chtěl uctít památku o rok dříve zesnulého architekta Karla Hubáčka. V písni a klipu odkazoval například na tzv. "žlutej úl", tedy před několika lety zbouraný Hubáčkův Obchodní dům Ještěd.

Krom hudebních projektů má Paulie Garand svou Garand Brand, kterou v roce 2013 založil. Jedná se o oblečení a doplňky s vlastním designem.

Na jaře 2017 vydal sólovou desku Nirvana, z níž ještě předtím vypustil čtyři singly - Play (prod. Fiedlerski), Neony feat. Miris (prod. Kenny Rough), Nirvana (prod. Kenny Rough) a Bali (prod. Maiky Beatz). Klip k singlu Neony natáčený v lokalitách v severních Čechách (Jablonec, Javorník a další), je inspirovaný filmem Drive, jednu z hlavních rolí v něm hraje vůz Chevrolet Corvette C3 z roku 1980, který patří přímo Garandovi. Videoklip k singlu Play se natáčel na bývalém vojenském letišti Hradčany u Mimoně a v obci Hamr na jezeře.

 

Diskografie

Mozoly (2006)
Harant (2010)
V hlavní roli (2012)
Molo (2014)
Boomerang (2015)
Nirvana (2017)

Další články interpreta

zavřít