Adele láme s novým albem rekordy, za tři dny od vydání se stalo nejprodávanějším

Vydáno 29.11.2021 | autor: redakce

Adele se po pauze dokázala vrátit na scénu s velkou pompou. Její nové album 30, na které museli její fanoušci čekat dlouhých šest let, láme rekordy. Nejen, že se deska za tři dny od vydání stala nejprodávanější v roce 2021, ale Adele se singlem z ní – Easy On Me, boří hitparády. Už sedm týdnů se drží na špici té britské.

Adele láme s novým albem rekordy, za tři dny od vydání se stalo nejprodávanějším Adele láme s novým albem rekordy, za tři dny od vydání se stalo nejprodávanějším

Ne nadarmo je Adele považována za největší zpěvačku současné světové pop music. Umí totiž zaujmout nejen svým hlasem, ale i singly, které se krátce po vydání dostávají na špice hitparád. Jinak tomu nebylo ani u jejího aktuálního Easy On Me, který se už sedm týdnů drží na špici britské hudební hitparády. Videoklip pak během prvních hodin nasbíral přes 27 milionů zhlédnutí.

RECENZE: Adele vydala dost možná nejsilnější desku své kariéry

Adele rovněž celosvětově během prvního týdne od vydání prodala 261 tisíc kopií 30, což je nejvíce od vydání nahrávky Voyage kapely ABBA, již si koupilo přibližně 204 tisíc osob. Během prvních tří dnů navíc zpěvačka pokořila rekord v prodejnosti za rok 2021, který držela Taylor Swift. Úspěch zaznamenalo album už v předprodejích, na Apple Music se stalo nejžádanějším a pokořilo tak dosavadní rekord Billie Eilish.

Britská hudebnice vydala nové album po šesti letech od posledního 25. V novince čerpala především z osobního života, kdy si procházela manželskou krizí, která vyvrcholila rozvodem. Po něm začala Adele pravidelně cvičit a světu se před několika měsíci ukázala v „novém těle“.

Zpěvačka má na svém kontě několik cen Grammy, poslední získala v roce 2017 za Album roku, jímž se stala právě zmiňovaná deska 25. Jako Píseň roku pak byla oceněna její skladba Hello.

red, foto: Simon Emmett
Témata: Adele, 30, album, rekord

zavřít