Album Nevermind oslaví 30 let, Nirvana plánuje pro fanoušky překvapení

Vydáno 11.07.2021 | autor: redakce

Bývalí členové Nirvany v září oslaví třicet let od vydání desky Nevermind, která byla zásadní v kapelní historii. Podle basáka Krista Novoselica by kapela mohla vydat už čtvrtou reedici zmíněného alba, a to spolu se vzácným materiálem.

Album Nevermind oslaví 30 let, Nirvana plánuje pro fanoušky překvapení Album Nevermind oslaví 30 let, Nirvana plánuje pro fanoušky překvapení

Krist Novoselic a David Grohl zavzpomínali v rozhovoru pro časopis Uncut na album Nevermind a jeho třicáté výročí. Jak bývalí členové Nirvany prozradili, chystají čtvrtou reedici desky, která bude obsahovat doposud nikdy neslyšený materiál. „Co tím myslíme? Nechci spoilerovat,“ uvedl někdejší basák slavné formace.

NIRVANA | Krist Novoselic interview: Kurt se stal až příliš zbožštěnou modlou

„Výročí je důležité především pro fanoušky, pro které toho album spoustu znamená. Pomáhá lidem chápat svět, a to je skvělé,“ dodal s tím, že Nirvana nikdy nečekala, že by deska mohla zaznamenat takový úspěch. Podle původního předpokladu se jí mělo prodat 250 tisíc kusů, jenom v USA se jí však prodalo přes deset milionů.

Nevermind je významným albem zejména proto, že proslavilo alternativní rock a pomohlo rozjet v devadesátých letech punkovou a grungeovou vlnu. Nejslavnějším songem z něj se stala píseň Smells Like Teen Spirit, magazín Rolling Stone desku vyhlásil 17. nejlepším albem všech dob.

Moji kamarádi mi říkali: ‚Bože, to bude velké!‘ Všichni měli tenhle názor a já si jen říkal: ‚Lidi, je to od vás krásné, ale to se nikdy nestane.‘,“ přiznal Grohl.

red, foto: archiv iREPORT
Témata: Nirvana, David Grohl, Krist Novoselic, Nevermind

zavřít