Bohemian Rhapsody má čtyři Oscary, Rami Malek vyhrál za roli Mercuryho. Nejlepší píseň nahrála Lady Gaga

Vydáno 25.02.2019 | autor: redakce

I filmy s hudební tematikou zazářily na udílení cen Oscar. Jejich 91. ročník v Los Angeles s největším počtem sošek opanovalo životopisné drama Bohemian Rhapsody, zachycující příběh Freddieho Mercuryho a skupiny Queen. Nejlepší píseň nahrála podle akademiků Lady Gaga k filmu Zrodila se hvězda. 

Bohemian Rhapsody má čtyři Oscary, Rami Malek vyhrál za roli Mercuryho. Nejlepší píseň nahrála Lady Gaga Bohemian Rhapsody má čtyři Oscary, Rami Malek vyhrál za roli Mercuryho. Nejlepší píseň nahrála Lady Gaga

Trhák kin Bohemian Rhapsody proměnil čtyři z pěti nominací, ovšem cena v hlavní kategorii Film roku mu unikla. Tu získal snímek Zelená kniha, který pracuje s tématem rasismu. Uspěl však Rami Malek, který ztvárnil Freddieho Mercuryho, když zvítězil jako Nejlepší herec v hlavní roli. Drama dále získalo trofeje za nejlepší zvuk, střih a zvukové efekty. 

Po obrovském úspěchu v kinech vyjde film Bohemian Rhapsody na DVD a Blu-Ray. S Queen se vydá až do zákulisí

Majitelkou sošky za Nejlepší píseň je podle očekávání Lady Gaga. Vyhrála se skladbou Shallow ze Zrodila se hvězda, která je duetem s Bradleym Cooperem. Song již předtím uspěl také na předávání Zlatých glóbů či Grammy. Naopak v kategorii Nejlepší herečka dostala přednost Olivia Colman za Favoritku. 

Během večera došlo také na několik hudebních čísel. Hned dva legendární hity - We Will Rock You a We Are The Champions - zahráli Queen, kteří vystoupili ve společnosti Adama Lamberta. Lady Gaga a Bradley Cooper zazpívali svůj oceněný hit a na pódiu se objevily i Jennifer Hudson nebo Bette Midler. 

jm

Témata: Oscar, Bohemian Rhapsody, Queen, Lady Gaga, Bradley Cooper

zavřít