Chuck Berry bude mít novou desku alespoň posmrtně. Přípravy novinky Chuck naplnily závěr jeho života

Vydáno 03.06.2017 | autor: redakce

Novou studiovou desku po téměř čtyřiceti letech už Chuck Berry za svého života vydat nestihl. Fanoušci ale o novinky nepřijdou, album Chuck vyjde legendě rock'n'rollu 16. června. 

Chuck Berry bude mít novou desku alespoň posmrtně. Přípravy novinky Chuck naplnily závěr jeho života Chuck Berry bude mít novou desku alespoň posmrtně. Přípravy novinky Chuck naplnily závěr jeho života

Chuck obsahuje deset nových nahrávek, z nichž osm složil Berry. Je jeho prvním albem od roku 1979, kdy vyšla deska Rock It. Novinku nahrál a produkoval Berry v různých studiích v okolí St. Louis se svou dlouholetou doprovodnou skupinou z rodného města - ve které hrají jeho děti Charles Berry Jr. (kytara) a Ingrid Berry (harmonika, vokály), plus Jimmy Marsala (Berryho hráč na basovou kytaru po dobu 40 let), Robert Lohr (klavír) a Keith Robinson (bicí). Ta ho doprovázela po téměř dvě desetiletí na více než dvou stech rezidenčních koncertech ve slavnémBlueberry Hill klubu.

Chuck Berry - Když to zabalí Shakespeare rock'n'rollu

Na albu jako hosté také vystupují Gary Clark Jr., Tom Morello, Nathaniel Rateliff a Chuckův vnuk Charles Berry III.  Slavný spisovatel a historik Douglas Brinkley přispěl průvodním slovem. Morello i Rateliff se objeví ve skladbě Big Boys, kterou Brinkley ve svém textu nazval "národní hymnou kytaristů".

vložte odkaz, text nemažte

"Práce na přípravě vydání této desky v posledních měsících a v podstatě v posledních několika letech jej naplnila pocitem radosti a uspokojení," uvedla Berryho rodina ve svém vyjádření zaslaném na Facebook krátce po jeho smrti.  "I když naše srdce v těchto chvílích ztěžkla, víme, že by si nepřál nic jiného, než vidět vydání tohoto alba pro celý svět. Nevíme o lepším způsobu jak oslavit a připomenout si devadesát let jeho života než prostřednictvím jeho hudby."

Smrt Chucka Berryho letos 18. března zasáhla širokou veřejnost. Berry byl považován za jednoho z největších průkopníků rock'n'rollu. 

Témata: Chuck Berry, rock'n'roll, Chuck

zavřít