Nové desky: Před prázdninami se připomenou Katy Perry, Nickelback i Chuck Berry

Vydáno 05.06.2017 | autor: redakce

S blížícími se letními prázdninami počet vycházejících zásadních desek pozvolna klesá, zatím se ale fanoušci stále mají na co těšit. Katy Perry se snaží o změnu, Nickelback s novým materiálem hned vyjedou na turné a Chuck Berry se připomene alespoň posmrtně. Výběrovkou přispěje šansoniérka Szidi Tobias

Nové desky: Před prázdninami se připomenou Katy Perry, Nickelback i Chuck Berry Katy Perry vydává album po čtyřech letech

Katy Perry - Witness

Po předchozích komerčně mimořádně úspěšných deskách Teenage Dream a Prism si Katy Perry dopřála pauzu a novinka tak vychází po čtyřleté odmlce. Zvuk dosud zveřejněných singlů naznačuje, že se pokouší posunout od nejsladšího popu do jiných sfér, reakce fanoušků jsou ale rozpačité. Kontroverzi vyvolal hlavně klip k písni Bon Appétit s hostující Nicki Minaj, v němž se má Perry stát potravou kanibalů. Na albu znovu spolupracovala pestrá škála autorů a producentů, mezi ty nejznámější jména patří Max Martin či Sia Furler. Zpěvačka už oznámila i termíny turné, do České republiky však na rozdíl od šňůry k minulému albu Prism nepřijede.

Nové desky: U2 slaví 30 let The Joshua Tree, Roger Waters má album po čtvrt století

 

Nickelback - Feed The Machine

S novinkou přicházejí také kanadští rockeři, kteří se těší velké popularitě i u nás. Dokázal to loňský koncert v pražské O2 areně, kde přehráli předchozí studiovku No Fixed Address z roku 2014. Z jedenácti nových písní už mohou fanoušci znát dva singly - titulní Feed The Machine a Song On Fire. S produkcí kapele vypomohl již osvědčený Chris Baseford. Jen pár dní po vydání novinky, konkrétně 23. června, odstartují Nickelback další turné, tentokrát severoamerické.

vložte odkaz, text nemažte

 

Chuck Berry - Chuck

Novou studiovou desku po téměř čtyřiceti letech už Chuck Berry za svého života vydat nestihl. Fanoušci ale o novinky nepřijdou, album Chuck vyjde legendě rock'n'rollu alespoň posmrtně. Chuck obsahuje deset nových nahrávek, z nichž osm složil Berry. Je jeho prvním albem od roku 1979, kdy vyšla deska Rock It. Berry nahrával v různých studiích v okolí St. Louis se svou dlouholetou doprovodnou skupinou z rodného města - hráli v ní i jeho děti Charles Berry Jr. (kytara) a Ingrid Berry (harmonika, vokály).

 

Szidi Tobias - Sedmoláska

Deska je výběrem nejlepších písní Szidi Tobias, které jsou obsaženy na jednotlivých sólových albech. Součástí je také známý hit Na hotelu v Olomouci z dílny dvojice Hapka & Horáček. Sedmoláska obsahuje celkem 24 písní v koncertních verzích a v nové instrumentaci. Sama Szidi o vzniku alba říká: "2 CD Sedmoláska vzniklo i proto, abyste si mohli poslechnout jak výborně kluci z kapely hrají. Za to jim nesmírně děkuji. Výběr písní prošel hustým sítem, ale rychle jsme se dohodli na konečném výběru. Mnoho písní se v průběhu let změnilo. Jsou vyzrálejší. Anebo jsme vyzrálejší my. A víte co je nejlepší? To, že se nám chce stále hrát, zpívat a koncertovat."

 

  • Skith - Future In Whose Eyes
  • Phoenix - Ti Amo
  • Wilde Jungs - Unbesiegt
  • Anathema - Optimist
  • Secret Sisters - You Don't Own Me Anymore
 

Témata: nové desky, Katy Perry, Nickelback, Szidi Tobias, Chuck Berry

zavřít